11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u CG dobrodošao je

Politika

Comments 0

Marković: Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u CG dobrodošao je

Autor: Antena M

  • Viber

Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući, i Vlada će učiniti sve da mu obezbijedi povratak, saopštio je premijer Duško Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković danas razgovarao sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po tom pitanju.

Navodi se da je Marković naložio formiranje posebnog operativnog štaba čiji zadatak je da sačini odgovarajuće evidencije crnogorskih građana u inostranstvu, izvrši neophodne provjere, i predloži mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti.

"Posebno je naglašeno da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice, a da će karantinski prostor za te namjene biti određen na narednoj sjednici Vlade", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je Crna Gora donijela sveobuhvatne zdravstveno-bezbjednosne mjere i da je njihovo sprovođenje i postignuti rezultati u zaštiti zdravlja, potvrdilo sposobnost institucija da sačuvaju građane i državu u ambijentu kada je pandemija koronavirusa na crnogorskim granicama.

"I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rješenja za svaki pojedinačni zahtjev koji se ispostavinašim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova", kazali su iz Vlade

 

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) March 16, 2020

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR