13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik EP pisao Brajoviću: EU traži načine kako da uključi ZB u svoje mehanizme reagovanja

Politika

Comments 0

Predsjednik EP pisao Brajoviću: EU traži načine kako da uključi ZB u svoje mehanizme reagovanja

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli uputio je pismo predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću i predsjednicima parlamenata regiona, povodom njihovog Apela za pomoć regionu Zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije koronavirusa, navedeno je u saopštenju Kabineta predsjednika Parlamenta CG. 

Ističući da je Zapadni Balkan „dio naše evropske porodice i njihova evropska opredijeljenost je van svake sumnje“, predsjednik Evropskog parlamenta je saglasan da sve mjere koje se preduzimaju na evropskom nivou treba da uključuju i zemlje Zapadnog Balkana u njihovim naporima da se izbore za pandemijom COVID-a.

„Evropske institucije uradile su dobru stvar predstavljanjem jedinstvenog fronta u predlaganju rješenja za Evropu - rješenja koju su zasnovana na solidarnosti i kojima se ne ostavljaju u drugi plan najranjivije zemlje. Budite uvjereni da Evropska unija traži načine kako da uključi vaš region u svoje mehanizme reagovanja. Epidemija koronavirusa na mnogo načina predstavlja test za našu evropsku solidarnost. Ovo je trenutak za solidarnost i vaš region treba da bude uključen. Ako ostanemo ujedinjeni, iz ove krize možemo izaći snažniji“ navodi se između ostalog u pismu predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija.

Podsjećamo, predsjednici parlamenata Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije krajem prošle nedjelje uputili predsjednicima Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju i Evropske komisije Ursuli fon der Lajen Apel u kojem predlažu niz mjera u vezi sa nabavkom medicinske opreme, kao i preusmjeravanje neutrošenih sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR