15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolegijum: Nadležne državne institucije da dostave usaglašeni set ekonomskih i drugih mjera

Politika

Tag Video
Comments 0

Kolegijum: Nadležne državne institucije da dostave usaglašeni set ekonomskih i drugih mjera

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je održana proširena sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore kojim je predsjedavao Ivan Brajović.

Osim predstavnika poslaničkih klubova, na poziv Kolegijuma predsjednika sjednici su prisustvovali ministar finansija Darko Radunović, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević i predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović, saopšteno je iz Skupštine.

"Akcenat današnjeg Kolegijuma bio je na privrednim temama i stanju finansijskog sektora, kao i blagovremenom preduzimanju potrebnih mjera za očuvanje ekonomske stabilnosti. Diskutovano je o usklađivanju mehanizama i daljeg finansiranja u uslovima zdravstvene krize, koja pogađa sve segmente društva. Istaknut je značaj redovnog analiziranja ekonomskih i drugih pokazatelja, nadogradnje dosadašnjih mjera i aktivnosti i konstatovan doprinos nadležnih institucija novonastalim okolnostima.

U vezi sa tim, članovi Kolegijuma iskazali su očekivanje da će nadležne državne institucije dostaviti usaglašeni set ekonomskih i drugih mjera, sa ciljem ublažavanja očekivanih socijalno-ekonomskih posljedica tokom aktuelne epidemiološke situacije, kao i po njenom završetku.

Članovi Kolegijuma predsjednika i ovom prilikom su iskazali spremnost da u okviru svojih nadležnosti efikasno djeluju u vezi sa predlozima koje očekuju da Vlada dostavi u što skorijem roku", navodi se u saopštenju.

Šefovi poslaničkih klubova su zaključili da je neophodno nastaviti sa razgovorima i konsultacijama sa ostalim akterima društvenih dešavanja, kako bi se došlo do najboljih rješenja u nastaloj situaciji, naveli su iz Skupštine.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR