13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Kome smetaju naše zastave?

Politika

Comments 6

SD: Kome smetaju naše zastave?

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja najoštrije osuđuje vandalski čin koji se u ranim jutarnjim satima desio na trgu u tom gradu.

Naime, vandali su na trgu Slobode uništili postolja i držače, ali i oskrnavili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

"Svjesni svih različitosti u smislu vjerskih, nacionalnih, političkih, kulturnih i svih drugih osobenosti iz kojih proističu Ustavom zagarantovana prava svih naroda i svakog pojedinca unutar naše države, što smatramo najvećim bogatstvom Crne Gore, krajnje je vrijeme da se jednom dijelu uzurpatora i povampirenih faštista jasno da do znanja da ovakvo ponašanje nema podršku od većine naših sugrađana i da će država znati da da jasan i efikasan odgovor ovakvim pojedincima.

Namjerno kažemo pojedincima, jer želimo i dalje da vjerujemo da, paljenje, slamanje i skrnavljenje bilo čijih zastava, a posebno naših državnih, nije svojstveno bilo kojem, narodu, politici ili normalnom čovjeku, već izopačenoj grupi pojedinaca koji ne žele dobro ni sebi, niti bilo kome drugom", poručuju iz SD Bijelo Polje. 

Pozivaju nadležne institucije, da što hitnije pronađu počinioce i kazne ih na adekvatan način i u skladu sa zakonom.

"Čime će jasno dati do znanja da naša država i društvo uopšte neće tolerisati ovakve fašističke ispade.

Apelujemo na sve naše sugrađane, da bez obzira na pomenute razlike, poštujemo jedni druge, a posebno naše zajedničke državne simbole i sačuvamo duh i simbol zajedništva, multietničnosti i multikulturalnosti po čemu je Bijelo Polje nadaleko preoznato, a što su nam preci u amanet ostavili.

Na kraju poručujemo ovim i ovakvima, da ogromna većina građana snažno ostaje na evropskom putu, antifašizma, mira i tolerancije, koji ovakvi pojedinci svojim fašističkim potrebama i potezima ne mogu uzdrmati", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mane

A sta slabici znaju no da se izivljavaju. Od ovih sto ovo rade nismo nista pametnije ni ocekivali.

Dolje Fasizam !!!

Cetnicke KUKAVICE, krisom pale zastave, grebu auta, crtaju trobojke .... Iz ovog kukavicluka se radjaju oni koji ubijaju djecu , starce i zene. Stati im nogom na vrat odmah !!

Andjela

Marva! Smijes li se jado u ogledalo pogledati!