16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulatović: Zaštitnici ljudskih prava, Ombudsman i NVO sektor ostali nijemi na nasilje u Budvi

Politika

Tag Video
Comments 1

Bulatović: Zaštitnici ljudskih prava, Ombudsman i NVO sektor ostali nijemi na nasilje u Budvi

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik OO Crnogorske Vladimir Bulatović kaže da je uradio dodatni napor da još jednom sa odbornicima i članovima Crnogorske pregleda audio vizuelni materijal sa prethodne dvije sjednice Skupštine Opštine Budva.

"Identifikovali smo ogroman broj kršenja Poslovnika o radu SO, Statuta opštine i Zakona. Ono što je najupečatljivije je neograničen broj proceduralnih prekida pa čak i od strane neovlašćenih lica, maratonske diskusije koje su trajale mnogo duže nego što je predviđeno pravilnikom, konstantno korišćenje uvredljivih riječi zbog čega su diskusije morale biti prekinute, a pojedinci udaljeni iz sale", kazao je Bulatović u izjavi za medije.

Dodaje da mora da obavijesti javnost da su odbornici prvi dan zasijedanja izloženi verbalnom i fizičkom nasilju na koje su ostali nijemi svi zaštitnici ljudskih prava, Ombudsman i NVO sektor.

"Neću da ulazim u to da li to znači da oni podržavaju viđeno ili žele nekome da se dodvore, ali ja kao predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Budva imam obavezu da zaštitim odbornike i odbornice, kao i svakog člana Crnogorske Budva, koji je prethodnih nedjelja bio izložen neprimjerenom ponašanju do juče naših saradnika, kolega i sugrađana.

Ono što smo minimalno očekivali nakon tri i po godine podrške jeste ponašanje koje neće ugrožavati ličnost i dostojanstvo bilo kog pojedinca. Kako se to nije desilo, tražimo pravnu zaštitu od državnih organa sa ciljem da se ovakve scene nikad više ne ponove u Budvi i Crnoj Gori", zaključuje Bulatović.

Nezavisni odbornik u budvanskom parlamentu Stevan Džaković poručuje da očekuje od državnih institucija da pokažu odlučnost u zaštiti prava građana Crne Gore koji ne misle kao opoziciona elita koja je na vlasti u Budvi.

"Moja porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja mislim drugačije. Opozicione lidere iz Podgorice pozivam da pročitaju Ustav Crne Gore i da kažu građanima da li su oni izabrani u skladu sa tim aktom.

Oni imaju obavezu i odgovornost da ispune program na osnovu koga su partije i liste sastavljene od strane lidera dobile podršku građana", naveo je on.

Kazao je i da očekuje brzu reakciju tužilaštva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac od Rovinja

NVO sektor je gomila besprizornih koritara koji nemaju principa ni casti. A Ombdsman je iz toga miljea došao na funkciju.