11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivična prijava protiv Radovića i Liješevića

Politika

Comments 1

Krivična prijava protiv Radovića i Liješevića

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, Opštinski odbor Crnogorska Budva i Opštinski odbor Socijaldemokrate Budva, shodno odredbama ZKP-a podnijeli su krivičnu prijavu Upravi policije PJ Budva protiv predsjednika SO Budva Krsta Radovića, odbornika i predsjedavajućeg na 34 sjedinici SO Budva Gojka Liješevića i drugih NN lica zbog zloupotrebe službenog položaja i povrede ravnopravnosti, i to sve na organizovan način.

Prijava je, kako se navodi, podnešena zato što su u periodu od 30.04.2020. godine do 03.06.2020. godine povrijedili prava Crnogorske, Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata kao podnosilaca inicijative da se glasa o njihovom predlogu za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića.

U tome im je, kao se navodi u prijavi, umišljajno i organizovano pomogao određeni broj učesnika rasprave, kao i drugih lica koja su se na poziv prijavljenih odnosno njihov stranačkih kolega okupili u većem broju ispred objekta gdje su trebale da se održe navedene sjednice kako bi onemogućili njihovo održavanje.

"Pa je tako prvooprijavljeni Krsto Radovića postupajući suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu Opštine Budva i Poslovniku o radu opštinskog parlamenta, zakazao sjednicu Skupštine Opštine Budva po inicijativi Crnogorske partije za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića zadnjih dana roka tj. 29.05.2020. godine, iako je inicijativa podnijeta 30.04.2020. godine, da bi zatim omogućio da učešće u toj raspravi uzmu i pojedina prisutna lica koja na to nijesu imala prava, te da pojedini ostali učesnici svojim diskusijama namjerno doprinesu da se sjednica ne završi u roku od 30 dana tj. do 30.05.2020. godine, a sve kako bi istekao rok za glasanje o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, dok je drugoprijevljeni Liješević Gojko, u svojstvu predsjedavajućeg sjednicom Skupštine Opštine Budva po inicijativi Demokratske partije socijalista za razrješenje predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića, postupio na isti način kao i prvoprijavljeni Radovića, a u vezi sa zakazivanjem sjednice po predmetnoj inicijativi i održavanjem iste, pri čemu su prijavljeni kao predsjedavajući navedenim sjednicama više puta odbijali predlog odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske i Socijademokrata, da se zbog naprijed navedenog glasa o povredi Poslovnika o radu parlamenta", navodi se izmeđi ostalog u prijavi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milos

Slučaj BUDVA je pokazao da nije poenta smijeniti vlast, već ko će posle doći na vlast. Rokada DPS-DF pokazuje grešku Crnogorske i nauk za sve da je najgore rješenje u svakoj varijanti da se DF za nešto pita!