8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu

Politika

Comments 0

SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu

Autor: Antena M

  • Viber

Ovih dana beransku javnost, kao i nekoliko puta poslednjih godina, uznemirilo je saopštenje objavljeno na jednom od crnogorskih portala, da se u objektima bivšeg industrijskog kompleksa na Rudešu nalazi velika količina neadekvatno uskladištenih opasnih hemikalija, navode is SD-a.

"Nas Socijaldemokrate, pored ove vijesti, uznemirava i činjenica da se nosioci vlasti u Beranama već šest godina ne uključuju u rješavanje ovog problema, iako on, možemo slobodno reći, predstavlja toliku opasnost za građane Berana i materijalna dobra naše opštine, da se sa pravom može o njemu govoriti kao tempiranoj ekološkoj bombi", navode u toj partiji.

Smatraju da su, kako kažu, nesagledive posljedice mogućeg incidenta.

"Za očekivati je da se poslije ovog našeg saopštenja oni oglase, te kao i svaki put do sada, proglase nenadležnim, ne shvatajući da jedna lokalna vlast mora da rješava sve probleme koji su na njenoj teritoriji, i stare i nove, prvenstveno zbog zdravlja i sigurnosti svih njenih građana.

Stoga, Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana poziva lokalnu vlast u ovom gradu da se osvijesti i prestane baviti sitnom i nebitnom politikantskom pričom, zadovoljavanjem ličnih interesa „zaslužnih“ pojedinaca i manjih grupacija, već da se uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima, kao što je upravo ovaj o kojem govorimo, a ukoliko nemaju dovoljno znanja i kapaciteta da ga riješe, mogu nam se obratiti i mi ćemo im rado pomoći. Jer, nama je interes građana Berana na prvom mjestu.

Budva je ipak 200 km daleko", navodi se u saopštenju te partije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR