8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćekić o grafitima u Beranama: Oni koji su to uradili nemaju obraza, tužilaštvo da što prije otkrije počinioce

Politika

Comments 16

Šćekić o grafitima u Beranama: Oni koji su to uradili nemaju obraza, tužilaštvo da što prije otkrije počinioce

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio ispisivanje grafita u gradskim naseljima u kojima pretežno žive Muslimani i Bošnjaci.

„Opština Berane najoštrije osuđuje zlonamjerne postupke u vidu grafita neprimjerene sadržine koji su tokom noći ispisani u naseljima gdje žive naši sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani. Otvoreno sumnjamo da ovakvi postupci dolaze od krugova bliskih aktuelnoj vlasti na državnom nivou, kako bi po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina pokušali da u Berane unesu međunacionalne podjele i naruše međuvjerski sklad na način na koji to rade svih ovih godina. Građani Berana jasno prepoznaju iz kojih političkih kuhinja dolaze ovakvi naručeni grafiti u susret izborima. Radi se o uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, jer im to Berane neće dozvoliti", navedeno je u saopštenju dostavljenom Anteni M.

Oni koji su to naredili i uradili pod okriljem mraka nemaju ljudskosti i obraza, dodaje se u saopštenju Šćekića.

"Oni i njihovi nalogodavci neka se srame ovakvih postupaka. Lokalna vlast neće dozvoliti bilo kome da remeti dobre međunacionalne odnose po kojima je Berane prepoznato svih ovih godina. Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve primitivne namjere i postupke u susret izborima, nego da nastavimo da poštujemo različitosti i sačuvamo tradiciju dobrosusjedskih odnosa sa našim prijateljima i komšijama islamske vjeroispovijesti", navedeno je u saopštenju.

Komšije Muslimani i Bošnjaci će se u Beranama uvijek osjećati bezbjedno i sigurno, dodaje Šćekić, "a oni koji insistiraju na podjelama i mržnji u 21. vijeku radi očuvanja ličnih privilegija i povlastica nemaju svoje mjesto u našem gradu."

"Berane je grad tolerancije i suživota. Bio i ostao. Pozivamo tužilaštvo i policiju da u najkraćem roku pronađu i kazne nalogodavce i počinioce ovog sramnog djela“, stoji u saopštenju predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

esko

Šćekić, umjesto da osudi i smjeni svog saradnika Kikovića koji je u njegovom rodnom mjestu Gornjem Zaostru i sjedištu glavnog štaba četničkog koljača Pavla Đurišićs on baca neuspešno prašinu crnogorskoj javnosti povika : grafite je napisao neko drugi. Pa jasno: zar je uopšte moguće da bi ljudi koji obožavaju čovjeka koji je klao muslimansku djecu mogli pomisliti, a kamoli napisati nešto “protivu” muslimana?Sram te bilo Šćekiću

gami

Ovi novokompovani i potplaceni beranci koji rade za tudje interese obrukase starogradjane Berana koje su bile primjer zajednickog zivota u jednom gradu. Berane su bile ponos Crne Gore a sada bruka i sramota je reci da si Beranac. Predsjednice Berana davno si procitan ko si sta si i za koga radis za CG i Brane i Berance ne.Jos malo i bices niko i nista bruko Beranska.

podgoricanin

isto si tako govorio kafa su palili radnju u berane. isto ste tada optuzivali suparnicku szranu. kafa su uhapsili savovića onda ne čuh da ste se ogradili od njih i četničkog pikreta ciji je bio član . sada isto trazite da se nađu pocinioci i ako boga molite da ih ne nađu. nafa zakleo bi se da svi vi iz vase koalicije znate o kome se radi. bit će da je i mandić obezbijedio sprejeve.