11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CG pokret: SPC otvorila pandorinu kutiju sa mračnim ideologijama

Politika

Comments 4

CG pokret: SPC otvorila pandorinu kutiju sa mračnim ideologijama

Autor: Antena M

  • Viber

Da slučajnosti rijetko postoje u politici uvjerili smo se ovih dana četničkim okupljanjem u Gornjem Zaostrogu i obilježavanjem muslimanskih kuća u Beranama portretima Draže Mihailovića i Pavla Đurišića, uz poruku, začinjenu psovkom „majkama Turskim“, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

"Već smo ranije imali priliku da čujemo razne pjesme na litijama u organizaciji SPC i poslije njih iz repertoara slične sadržine i brutalne mržnje prema drugim nacijama i vjerama, pa vrijeđaju intelegenciju pokušaji da nam se sva ta događanja i ono što proizode predstave kao poruke mira, ljubavi i tolerancije.

Pokretanjem političkih procesija po ulicama crnogorskih gradova SPC je otvorila pandorinu kutiju iz koje su prokuljale sve mračne ideologije i ideje iz prošlosti koje su Crnu Goru viđele isključivo kao plijen. Ili, bolje rečeno, uopšte je nijesu viđele kao državni subjekt. Osim toga, svojim postupcima involvirala je i pozvala sve one koji imaju aspiracije prema Crnoj Gori da se umiješaju i pojačaju svoje djelovanje na rušenju svega onoga što je Crna Gora dobro uradila do sada i same države Crne Gore", navode u saopštenju.

Kažu kako vjeruju da Crna Gora vodi posljednju bitku krajem avgusta, kojom će te sve ideologije i sve partije koje egzistiraju na njima učiniti benignim i beznačajnim, a i obesmisliti atake na nju sa strane.

"Crna Gora je napadnuta i spolja i iznutra, možda ozbiljnije nego ikada do sada. Želi joj se promjeniti identitet, vanjskopolitički prioriteti i opšti kurs kojim je krenula. Tom širokom frontu jednako doprinose i one partije koje se skrivaju iza građanskog koncepta, a gotovo po pravilu daju DF-u, kao predvodniku velikosrpske i anticrnogorske ideologije, podršku nakon svih izbora. Jednako su prevarne i infantilne poruke sa bilborda Demokrata po Crnoj Gori, najvjernijih koalicionih partnera u svim anticrnogorskim postizbornim koalicijama, kojima se, tobože, poziva na međunacionalni mir od onih koji nikada u svom postojanju nijesu jedan zarez napisali u korist crnogorskih prava na jezik, kulturnu baštinu, Crkvu, itd. Za razliku od ogromne brige za za SPC, srpske vjernike, srpski jesik i slično. Žalosno je što ima onih koji se pecaju na marifetluke tih logorejičnih demagoga", poručuju iz Crnogorskog pokreta.

Osvrnuli su se i na poruke srpskog patrijarha.

"U intervjuu beogradskoj Politici, datom ovih dana, patrijarh SPC, Irinej, nam je priprijetio da nam ni Beogradska patrijaršija, a ni on sam neće dozvoliti da „otmemo“ sopstvene manastire i crkve u Crnoj Gori. Ne znamo da li će poslati poruku DF-u da otkopava oružje ili mu je neko obećao vojnu podršku, ali je nevjerovatan bezobrazluk kojim taj čovjek daje sebi pravo da uređuje vlasničke odnose u drugoj državi. Već se proslavio svojim epistolama DF-u, dajući im odriješene ruke da ne biraju sredstva u spriječavanju donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti i njegovoj primjeni. SPC je veteran u podsticanju prolivanja krvi po drugim državama, pa mu je bolje da se zapita kolika je uloga SPC u egzodusu Srba nakon hrvatske operacije „Oluja“, nego što zaziva i provocira nove sukobe i egzoduse. Ili da svoj ton koji upućuje Crnoj Gori prilagodi tonu kojim se obraća vlastima u Hrvatskoj, moleći ih da rade na pomirenju Srba i Hrvata. Jer i on i Srbija jednako imaju pravo i mogućnosti da uređuju po Crnoj Gori kao što imaju po Hrvatskoj", saopštili su iz Cg pokreta.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Joko

Srbi huškaju, kad počne rat, Oni će prati ruke, da ne učestvuje u tome. Onda njihove čuvene laži i podvale.

slobo

SPC izaziva rat. Ima podršku Srbije i Rusije. Potomci krvoločnih izdajnika, četnika idu do kraja. Država se ne obraća ni Evropi ni UN. Kad počne onda će biti kasno.

Dejan V.

Crnu Goru kroz njeno vjekovno trajanje nikad niko nije branio niti je trazila tu vrstu pomoci ali zato je uspijevsla da drugima uvijek priskoci u pomoc. Nosite slavno ime nasih jos slavnijih predeka..zato s pravom Crna Gora ocekuje od vas jaci uticaj u javnosti i ne samo na rijecima.