16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović Stanković: SDP će nakon izbora donijeti odluku u interesu države i građana

Politika

Comments 2

Vuksanović Stanković: SDP će nakon izbora donijeti odluku u interesu države i građana

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Da smo iskorijenili korupciju, i da smo se izborili za bolji životni standard, Crna Gora bi bila jaka i članica EU. Njena nezavisnost ničim ne bi bila upitna. Ovako, usljed posljedica lošeg vladanja, Crna Gora je stalno u zoni nestabilnosti na referendumskim podjelama, kaže u intervjuu za Pobjedu Draginja Vuksanović-Stanković, predsjednica SDP-a i nositeljka izborne liste „Jaka Crna Gora“

Jedina žena na čelu jedne izborne liste, na parlamentarnim izborima, koji će se održati 30. avgusta, smatra da su Crnoj Gori sada potrebne promjene i da partija koju predvodi želi da ekonomska pitanja i životni standard naših građana bude na prvom mjestu.

"Vi znate koja poglavlja su sporna i koja poglavlja u pregovorima su usporila naš put ka EU. To je vladavina prava i pitanja korupcije. Dakle, stvar je jednostavna, SDP u vlasti je garant jačanja pravne države, i odlučnog obračuna sa korupcijom. Onog trenutka kada korumpirani ministri odgovaraju pred zakonom za korupciju, onoga trenutka kada visoki DPS i SD funkcioneri odgovaraju za korupciju, onoga trenutka kada tajkuni odgovaraju za korupciju, naš put u Evropsku uniju biće otvoren. Duboko sam uvjerena da to nije samo dobro za naš put ka EU, to je još bolje za naše građane jer će na djelu osjetiti da postoji jednakost pred zakonom i da nema onih koje partija može da zaštiti zbog kršenja zakona. Što se tiče partnera, naši partneri su svi pošteni građani i političari, na jasnom evropskom i državotvornom kursu, koji hoće i mogu sa nama da istraju u borbi za jaču pravnu državu, i državu u kojoj korumpiranim političarima nije mjesto u Vladi ili skupštini nego u zatvoru. Tako je u svim demoktarskim i civilizovanim društvima", kazala je Vuksanović Stanković.

SDP će, kaže, da donese odluku koja je u interesu države i građana, a u interesu je države i građana da Crna Gora bude jaka i nezavisna, da brzo uđe u Evropsku uniju, da ojača domaću ekonomiju, i da vodi računa o svim onim građanima čiji je pristojan život ugrožen.

"Dakle, to Vam možemo garantovati. Kakva će sama politička odluka biti, vidjećemo u zavisnosti od rasporeda snaga i ishoda izbora. SDP je jedina opoziciona partija koja je izašla samostalno na izbore i to upravo zato da bi građani imali čist izbor pred sobom i da bi znali na kojim programskim i političkim osnovama je zasnovana naša ponuda. To što smo jedini odlučili sami da izađemo dovoljno govori o ubijeđenosti da možemo ojačati Crnu Goru i o tome da nam u ovom momentu nikakve koalicije nijesu prioritet i da razmišljamo samo kako da naša poruka dođe do što većeg broja građana", poručila je ona.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

vlatko

Izlazite samostalno zato što vas niko neće, a ne zato što vi to želite. Ostali ste sami ko brabonjak na ćedilu, što kaže narod. Pravite koalicije sa četnicima, sram vas bilo! To je ta vaša prava strana istorije. Na ovim izborima dobićete „po nosu“, živi bili pa viđeli!

Misko

Samo JAKA SDP moze stvoriti JAKU DRZAVU,a to su dokazali bezbroj puta tokom svog bitisanja na politickoj sceni Crne Gore,u intervju sve receno je 100% tacno i da Bog da Crnogorci uvide da im je jedino SDP ostala uzdanica za opstankom!