11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jokić: Formirati Alimentacioni fond i pomoći samohranim roditeljima

Politika

Comments 0

Jokić: Formirati Alimentacioni fond i pomoći samohranim roditeljima

Autor: Antena M

  • Viber

Koalicija “Crno na bijelo” zahtijevaće formiranje Alimentacionog fonda kako bi se na taj način pomoglo samohranim roditeljima.

“Prema statističkim podacima iz 2018. godine svaki četvrti brak u Crnoj Gori završi se razvodom i posmatrajući po godinama, broj razvedenih brakova ima tendenciju rasta. Poražavajući je podatak da u Crnoj Gori samo jedna trećina roditelja plaća alimentaciju za svoju djecu koja su pripala drugom roditelju. Neprihvatljivo je da država ne čini ništa kako bi pomogla samohranim roditeljima i riješila problem neplaćanja alimentacija”, kazala je kandidatkinja za poslanicu koalicije “Crno na bijelo” Ljiljana Jokić.

URA kao jdan od konstituenata koalicije je predložila formiranje Alimentacionog fonda, kroz predlog izmjena Porodičnog zakona kojeg je još 2015. godine uputila Skupštini Crne Gore.

"Međutim, ovaj predlog nije došao na skupštinsko razmatranje do dan danas, pa možemo zaključiti da ova veoma bitna tema nije interesantna partijama na vlasti, i da iste nemaju senzibiliteta da riješe barem jedan od mnoštva problema sa kojima se samohrani roditelji suočavaju. Nažalost danas u Crnoj Gori svjedoci smo velikog broja nesavjesnih roditelja, većinom očeva, ali sve više i majki koji nakon razvoda ne osjećaju nikakvu materijalnu obavezu prema svojoj djeci i ako ih zakon na to obavezuje”, pojasnila je Jokić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR