12 °

max 17 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

17° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Abazović svjestan izdaje koju sprovodi

Politika

Comments 10

Autor: Antena M

  • Viber

DPS: Abazović svjestan izdaje koju sprovodi

Stavovi Dritana Abazovića, iznijeti u intervjuu Javnom servisu, konfuzni i kontradiktorni, pokazali su, da iza njega ne stoji nikakva politika, nikakav program već da je on zastupnik grupe poslovno - političkog lobija koji već godinama, po bilo koju cijenu - makar i nestanka Crne Gore i gaženja njenog  identiteta - bez ikakvih ideoloških principa i skrupula, želi dio vlasti u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a. 

"Abazović je svojim povišenim tonom i često agresivnim odgovorima, pokušavao da uvjeri javnost u ono u šta ni sam ne vjeruje: da će sa svoja 4 poslanika, dakle 7 puta manjom snagom nego što ima nacionalistički, velikosrpski blok oličen u koaliciji Andrije Mandića, Milana Kneževića, Marka Milačića, uspjeti da usmjerava spoljnu i unutrašnju politiku Crne Gore i drži je na kursu evro - atlantskih vrijednosti. Jasno je da ni Abazović ne vjeruje da je to moguće, ali ga očigledne i sasvim izvjesne posljedice vlastohleplja njegovih mentora  -  postepena promjena karaktera crnogorske države, narušavanje stabilnosti i međuetničkog sklada, najava klerikalizacije Crne Gore - uopšte ne dotiču i ne brinu", piše u saopštenju.

On, kako tvrde iz DPS-a, opravdanje za sopstvenu ulogu u ovom “projektu” nalazi u "zamjeni teza i izgovaranju neistina, poput one da je aktuelna vlast učestvovala u svim ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji".

"Iako Abazović, samo nevješto reprodukuje stavove svojih mentora, ipak čudi da je pristao da ide po domaćim i regionalnim medijima, i ponavlja ove besmislice na zaprepašćenje poznavalaca prilika u regionu i onih koji se sjećaju da je upravo Crna Gora bila utočište za  preko 180 000, izbjeglica sa Kosova, Abazovićevih sunarodnika; da su Crna Gora i njeno rukovodstvo predvođeno Milom Đukanovićem, pružili utočište za sve koje je Miloševićev režim proganjao, uprkos stalnim prijetnjama i akcijama zlokobnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike  regrutovali sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića.

Pokušaj pravdanja pred građanima Crne Gore, poređenjem DF sa desničarskom, nacionalističkom partijom AFD je toliko neumjesan i  pokazuje Abazovićevo licemjerje ili apsolutno neznanje. Ova partija je u Njemačkoj u opoziciji, i njeni kontroverzni stavovi, nemaju nikakav uticaj na kreiranje državne politike Savezne Republike Njemačke. Zato Abazovićevo lukavstvo da svoj sramni čin kolaboriranja sa partijama koje slave četničku ideologiju, zastrašuju i napadaju nacionalne manjine, veličaju druge države a svoju ne priznaju, podvede pod neku normalnu evropsku praksu, ne može proći i predstavlja samo jalovo potcjenjivanje inteligencije gledalaca", piše u saopštenju.

Nema, kako navode, kod Abazovića i njegove URA ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog.

"Sve su to bili predizborni mamci upotrijebljeni da se dio birača, koji se iz različitih razloga ne slažu sa politikom aktuelnog državnog rukovodstva, prevari i da se njihovi glasovi predaju klerikalnoj, nacionalističkoj opciji koja ne krije da sanja “srpski svijet”, sa prepolovljenim brojem Crnogoraca i dominacijom jedne nacije. Sve je to jasno i mnogo manje politički pismenima, od Dritana Abazovića. Zato je njegova uloga još besčasnija.

Demokratska parija socijalista će kao pojedinačno najjača partija u Crnoj Gori redovno raskrinkavati svaki, ovakav i sličan pokušaj licemjerja, zamjene teza ili otvorenog laganja kako bi se sakrila prava uloga URA -  trojanskog konja velikosrpskog nacionalizma", piše u saopštenju.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Lazar

@Miloš od 1997, da y pravu si! A do 1997????Dubrivnik, konavli, Bosna... Do tad su Crnom Gorom vladali mrmoti, verovatno!

europac

@Roman-e Nije ti baš taj komentar OK. Tako razmišljaju OTROVANI SRBALJI, svi su protiv njih. Tako baš ne misle pravi crnogorci imamo ipak više prijatelja i može im se vjerovati. Sve koje si nabrojao su prošli SRPSKI tetor, Neki manje, a neki više. Ne zamjeri, ali tvoja teorija je bez osnove. SORY.

Roman

Hrvatska, Srbija i Albanija idu na podjelu Crne Gore. Dritan igra za Albaniju.