12 °

max 17 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

17° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović nacrtao da Mandić, Medojević, Knežević i Milačić ne mogu u vladu

Politika

Comments 12

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Abazović nacrtao da Mandić, Medojević, Knežević i Milačić ne mogu u vladu

Pregovarački timovi tri koalicije nove parlamentarne većine bez prisustva lidera ni juče nijesu uspjeli da usaglase stavove o paketu rješenja koja se odnose na principe formiranje vlade, ali i čelna mjesta Skupštine Crne Gore, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede koji je upućen u pregovore je saopštio da još nije dogovoreno ko će biti kandidat za predsjednika Skupštine, iako je sjednica parlamenta zakazana za 23. septembar.

Tu informaciju je sinoć potvrdio generalni seketar Demokrata Boris Bogadanović demantujući medijske informacije da je dogovoreno da Demokratama pripadne čelna funkcija Skupštine.

- Do ovog trenutka niti jedna od funkcija nije ušla u raspodjelu, pa ni funkcije mandatara i predsjednika Skupštine pa ovim demantujemo informacije koje su objavljene, naveo je Bogdanović u saopštenju koje je dostavljeno Pobjedi.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je ključni razlog izostanka dogovora i poremećene atmosfere, zaključak Glavnog odbora Ure po kojem je eksplicitno navedeno da pojedine ličnosti iz drugih stranaka ne mogu da preuzmu resore u vladi.

- U ovom delikatnom trenutku i podijeljenom društvu kakvo je crnogorsko, ljudi koji svojom djelovanjem dijele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvjesnog broja građana ne mogu dobiti resore u novoj vladi je zaključak GO GP Ura u kojem su u Demokratskom frontu prepoznali Andriju Manadića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Marka Milačića, saopštio je izvor Pobjede koji je kazao da takav stav Draitana Abazovića ne doprinosi atmosferi povjerenja.

Izvor je dodao da je prosto neprihvatljivo da stranka sa pet odsto podrške određuje kadrove drugih stranaka u koaliciji.

Zbog očiglednog zastoja, očekuje se da nastavak pregovora bude na nivou lidera početkom naredne sedmice kada će biti definitivno poznato da li će nova parlamentarna većina imati kandidata za predsjednika parlamenta na zasijedanju koje je zakazano za 23. septembar.

- U ovom trenutku je teško očekivati da se dogovorimo i imamo kandidata tako da ćemo najvjerovatnije u srijedu samo verifikovati mandate poslanicima - zaključio je izvor.

Uri za sada neprihvatljivo da u drugi sporazum uđe ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Izvor Pobjede upućen u pregovore saopštio je da je na sastanku bilo riječi o drugom sporazumu koji bi predstavnici trojne koalicije trebali da potpišu prije formiranja nove vlade.

- Predstavnicima Ure, istina bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti - rekao je drugi izvor Pobjede. On je dodao da je stekao utisak da su predstavnici Ure bili na stanovištu da Zakon treba mijenjati, odnosno revidirati kako piše u prvom sporazumu.

U drugom sporazumu bi trebalo da se nađe i set reformskih zakona o pravosuđu, ekonomiji, socijali, ekologiji, ali i vjerovatno i zakon o lustraciji i zakon o porijeklu imovine.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugom sporazumu najavio je nosilac liste ,,Za budućnost Crme Gore“ Zdravko Krivokapić.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Mtb

@Crni i dalje ne vidis da se radi o placeniku? Abazovic je prodao Crnu Goru, eno ga pregovara s dakom i popom o cijeni. Molite ga nadate se? Najsramnijim slovima bice upisan u nasu istoriju a vi ga molite, nadate se? Crna Gora je srusena okupirana i prodata.

Brat

Ljudi, samo pratite vokabular ove koalicije tri koalicija (koalicije u kubu). Oni kažu da će njihova Vlada će biti čak i procrnogorska, dakle neće biti Crnogorska, odnosno Vlada Crne Gore. Za ostalo rad te buduće Vlade prožima negativizam, dakle ista neće uraditi ovo, neće uraditi ono, neće...

Monte

Ni Zdravko Krivokapić.I on je vojvoda nad vojvodama.