16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspješno jednogodišnje presjedavanje RACVIAC-om

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Uspješno jednogodišnje presjedavanje RACVIAC-om

Autor: Antena M

  • Viber

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane general-major Rajko Pešić učestvovao je na 44. sastanku Multinacionalne savjetodavne grupe (MAG) Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) koji je održan u Rakitju, Republika Hrvatska. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Pešić je zahvalio na odličnoj saradnji u periodu njegovog jednogodišnjeg predsjedavanja Multinacinalnom savjetodavnom grupom – rukovodnim tijelom ove jedinstvene regionalne organizacije koja doprinosi bezbjednosti i stabilnosti regiona, kroz jačanje dobrosusjedske saradnje i pronalažanje modaliteta zajedničkog odgovora na savremene bezbjednosne izazove.

„Zahvaljujući posvećenom zajedničkom radu članova, pridruženih članica, posmatrača i međunarodnih partnera, RACVIAC već dvije decenije uspješno doprinosi jačanju i razvoju saradnje u oblasti bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, zasnovanih na uzajamnom povjerenju i međusobnom razumijevanju”, istakao je Pešić.

U svijetlu obilježavanja dvadeset godina od osnivanja RACVIAC-a, a podsjećajući na viziju koju su osnivači RACVIAC-a imali kada su 2000. godine prepoznali važnost udruživanja potencijala i kapaciteta za unapređenje mehanizama za kontrolu naoružanja u zemljama Jugoistočne Evrope, Pešić je naglasio značaj tog uglednog regionalnog centra koji okuplja ne samo zemlje jugoistočne Evrope već i brojne međunarodne organizacije, dodaje se u saopštenju. 

Na sastanku su, između ostalog, razmatrani periodični izvještaj za 2020. godinu, program i budžet RACVIAC-a, nova strategija RACVIAC-a za period 2021-2026, personalna pitanja i naimenovanje novog predsjedavajućeg MAG-a.

Na osnovu prethodnog dogovora članica, Crna Gora je završila jednogodišnje predsjedavanje MAG-om, a u narednom jednogodišnjem periodu predsjedavajući će biti predstavnik R. Sjeverne Makedonije.

Pešić je poželio uspjeh u budućem radu sjevernomakedonskom kolegi i iskazao uvjerenje da će saradnja biti uspješno nastavljena u duhu zajedništva i prosperiteta, zaključuju iz Ministarstva odbrane. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR