6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz ekspozea Krivokapića: Bez povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Politika

Comments 13

Iz ekspozea Krivokapića: Bez povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti u što kraćem roku biće jedan od prioriteta nove Vlade, naveo je mandatar Zdravko Krivokapić u ekspozeu koji je dostavio Skupštini Crne Gore.

Podsjećamo, Krivokapić je tokom kampanje za parlamentarne izbore saopštio da Koalicija "Za budućnost Crne Gore" djeluje jedinstveno i saborno i da svi za cilj imaju povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Povlačenje tog akta tražio je i Demokratski front nakon izbora, ali je iz Građanskog pokreta URA saopšteno da ta partija neće glasati za povlačenje dodajući da se zalažu za, kako je rekao, moderan zakon koji nije diskriminatorski.

Mandatar u ekspozeu koji je objavljen danas navodi da će je jedan od prioriteta biti izmjene, dopune i revizija svih diskrimantornih zakonskih i podzakonskih akata, a da će jedan od primarnih ciljeva biti donošenje u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

-Svi diskriminatorni zakoni koji su kreirani sa ciljem ostvarivanja partijskih interesa, a na štetu građana i vjerskih zajednica, biće preispitani, izmijenjeni i dopunjeni, dok će njihove štetne odredbe, koje dijele biće i svađaju građane Crne Gore, biti uklonjene. Poseban prioritet Vlada će posvetiti izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi ispravila nepravdu i štetu koju postojeći Zakon donosi građanima i vjerskim zajednicama- navodi se u ekspozeu.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

@Marko mozete li nabrojati manastire koje su gradili Nemanjici? Znate li ko je branio manastire stotinama godina? Moracki recimo? Srbi sigurno nijesu. Znate li da je ktitor tog manastira bio vladar zetske drzave a ne srpske?

Marko

@Jelena Manastire su gradili Srbi,Nemanjici ,najveci Svetac Vasilije Ostroski iz Hercegovine,pa i nove hramove odlicno znate ko je gradio. A i ne samo Crkvu,nego i fabrike,hotele,puteve ko je gradio? Imate vi pravo sada biti neki Crnogorci koji nemaju veze sa Srbima ko je gradio zna se! Pozz

Jelena

URI pitanje cije su svetinje u Crnoj Gori , Crnogorske, prema tome sve što je zaposela Srbija oslobađati ,vraćati Crnogorcima!