13 °

max 13 ° / min 3 °

Nedjelja

07.03.

13° / 3°

Ponedjeljak

08.03.

13° / 3°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

13° / 6°

Četvrtak

11.03.

15° / 2°

Petak

12.03.

15° / 3°

Subota

13.03.

16° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Objasnio sam ambasadorki Kuliš razloge opoziva

Izvor: MVP

Politika

Comments 16

Izvor: portal rtcg

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Radulović: Objasnio sam ambasadorki Kuliš razloge opoziva

"Što je mnogo, mnogo je. Ne želim da kažem da politička imenovanja neće biti"

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je tokom razgovora sa ambasadorkom Crne Gore u Njemačkoj Verom Kuliš imao priliku da joj objasni razloge za opoziv.

“Gospođa Kuliš je karijerni diplomata i imao sam priliku da joj objasnim razloge za opoziv, a dalja objašnjenja uslijediće od premijera na konsultacijama”, kazao je Radulović, tokom posjete Berlinu.

On je naglasio da mu je žao što se o toj temi govori u Berlinu pored brojnih drugih važnih pitanja.

“Ako napadnete komesara Varheljija onda je to šteta, ako neko ne govori strane jezike i sjedi u ambasadi i ne radi nista, to šteti imidžu zemlje, i ako neko podržava jednu stranu ili drugu tokom političke kampanje, to jeste vrsta štete. Ovdje ne govorim o materijalnoj šteti već o etičkoj tački gledišta to je nešto što niko ne može da porekne”, kazao je Radulović.

On je naglasio da na osnovu zakona o vanjskim poslovima, propisano je 30 odsto političkih imenovanja u dipolomatskoj mreži, a sada je taj broj, kako je kazao, približno 60 odsto.

“Što je mnogo, mnogo je. Ne želim da kažem da politička imenovanja neće biti, jer Crna Gora je mala zemlja sa ograničenim resursima i uvijek ćemo imati potrebu da se oslonimo na akademce, istaknute političare i tako dalje, ali glavni zadatak Vlade je da smanji taj broj", zaključio je šef diplomatije.

 
 
 

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Bruka i stamota, zasto nekad ne stanu iza gluposti koje kažu. Samo mažu li mažu kao da su građani toliko glupibda ne primjete da ste pogubljeni skroz.

Vuko

On rece onda da smjenjuje ambasadore jer su neprofesionalno obavljali svoje funkcije i zato sto su radili protiv interesa svoje drzave.Ovaj lupa kao Maksim po diviziji.