11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I sedmi ambasador ne dolazi na konsultacije u MVP

Politika

Comments 15

I sedmi ambasador ne dolazi na konsultacije u MVP

Autor: Antena M

  • Viber

Ni ambasador Crne Gore u Austriji Željko Perović ne dolazi na śutrašnje konsultacije u MVP.

Prema saznanjima Antene M, na konsultacije koje śutra treba da budu održane u Ministarstvu vanjskih poslova neće doći ni ambasadori: Nebojša Kaluđerović (SAD), Darko Pajović (Kina), Vera Kuliš (Njemačka), Ivan Ivanišević (Francuska), Sanja Vlahović (Italija) i Miodrag Vlahović (Sveta Stolica).

Razlozi nedolaska šestoro ambasadora su, tvrde naši izvori, različiti - od zdravstvenih, do problema sa avio linijama, zakomplikovanih epidemiološkim mjerama, zbog kojih mnoge države pooštravaju režim putovanja.

Ministarstvo vanjskih poslova i premijer Krivokapić izazvali su pravu buru u crnogorskoj javnosti ocjenom da su pojedini ambasadori radili na štetu državnih interesa, a onda i direktivom da svi šefovi DKP kupe kartu "u jednom pravcu" i pojave se 18. januara u Podgorici.

Predsjednik države odbio je da potpiše Vladin opoziv osam crnogorskih ambasadora. Đukanović je svoje odbijanje utemeljio, između ostalog, na izostalom obrazloženju opoziva i nepoštovanju profesionalnog i ljudskog digniteta naših diplomata.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović najavio je da će sa ambasadorima razgovarati i izjave o njihovom radu objasniti i predsjednik Vlade.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Miso

Ocito ovaj ministar nema nikakav autorit o njihovo povlacenju odlucuje predsednik tako da ljudi nece da gube vrjeme sigurno da ih ovako predsednik opozove spakovali bi kofere a I povjerenju ce vlade ce uskoro PA vrjedi sacekati

turbo šarlatani

Igraju se spoljnih poslova i države. Kako mali Perica zamišlja veliku Srbiju