10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Poslanici opozicije, nešto što neće da znaju ili da razumiju, objašnjavaju navodnim pritiscima

Politika

Comments 0

Demokrate: Poslanici opozicije, nešto što neće da znaju ili da razumiju, objašnjavaju navodnim pritiscima

Autor: Antena M

  • Viber

Iz dana u dan postaje sve upadljivija potreba poslanika opozicije da nešto što neće da znaju ili da razumiju objašnjavaju navodnim pritiscima, poručuju iz Demokratske Crne Gore. 

"To mnogo govori o njihovom načinu djelovanja u kojem pritisci, očigledno je, igraju značajnu, a vjerovatno i presudnu ulogu. Takav odnos potvrdila je upravo i poslanica Marta Šćepanović u svom posljednjem javnom reagovanju.

Međutim, to je problem struktura bivše vlasti, a sada opozicije, koje su očito suočene sa novom praksom koja ne dozvoljava da se odluke donose u Splendidu kao za njih vrhovnoj instituciji. Jer, postaju svjesni da se više nikad odluke neće donositi na kanabeima Brana Mićunovića, već u institucijama sistema.

Princip funkcionisanja Skupštine u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima.

Podsećamo, Skupština Crne Gore je najprije blokirala realizaciju obećanja opozicije okupljenim građanima da će blokirati njen rad.

Zatim je osujećena i namjera DIK-a da blokira rad Skupštine i funkcionisanje države.

I na kraju, spriječen je i posljednji pokušaj pomaganja opoziciji od strane Ustavnog suda i pokušaj prekrajanja izborne volje građana", navode u reagovanju iz Demokrata. 

Činjenica je, kako kažu, da je sastav Ustavnog suda, čast izuzecima, političkog karaktera:

"Te da se, shodno tome, u ovom sudu, donose odluke koje su političke, a ne pravne. Nova parlamentarna većina je svojom inicijativom razobličila to antiustavno djelovanje, koje je politički motivisano instrukcijama opozicije i pred cijelom javnošću objelodanila i raskrinkala upravo takav karakter postupanja Ustavnog suda.

Tom razobličavanju ovih dana se, svojim medijskim istupima, pridružuju i sami nalogodavci, koji isplivavaju nakon što smo, priznanjem predsjednika Ustavnog suda, utvrdili ko je sudija izvjestilac.

I da zaključimo u stilu poslanice Šćepanović: pučisti su slatka, mala izvrnuta torta", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR