6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!

Politika

Comments 50

Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!

Autor: Antena M

  • Viber

"Majority whip" senator  Dik Durbin kaže da Vašington sve zna o destabilizaciji Crne Gore, "a na taj način NATO i EU", koju čine Srbija i Rusija i odlučno poručuje da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom. Durbin najavljuje mogućnost da potpredsjednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese tu poruku aktuelnoh vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini!  

"Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti"- nedvosmislen je demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu. 

Veoma je značajno i to što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO. Doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je, možemo reći, prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata, s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori" - kazao je u razgovoru sa dopisnikom Skala radija iz Amerike Mirsadom Jahovićem senator Dik Durban.

„Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom"- rezolutan je jedan od najuticajnijih američkih senatora!

"Treba li podsjećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Nova administracija u komunikaciji je i sa EU i sve reakcije biće zajedničke. Ne isključujemo mogućnost i da potpredsjednica Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini"- kaže senator Dik Durbin.

"Administracija predsjednika Bajdena, od preuzimanja vlasti ispravlja loše poteze bivšeg predsjednika Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU. Međutim i pored mnogo unutrašnjih problema koje treba riješiti što prije, Amerika je okrenuta i rješavanju problema u svijetu. Podvlačim, Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti”, kaže Durbin i poručuje:

"Tokom ove sedmice cjelokupna crnogorska i svjetska javnost biće obaviještena o stavovima Amerike na dešavanja u Crnoj Gori i Balkanu, te kakve su im namjere i kakve reakcije na ta dešavanja možemo očekivati".

Integralan intervju sa američkim senatorom Dikom Durbinom, uz video i audio zapis, biće objavljen nakon autorizacije. Dio koji je Skala radio objavio danas publikovan je uz odobrenje senatora Durbina.

Komentari (50)

POŠALJI KOMENTAR

Suncica

@Sunčica Evo moje imenjakinje, sa pravim pitanjem. Dodajem samo opasku ,, od ovog sto sledi bice jadnik sve manji i manji.

Crmicki

JOS I DANAS SE PITAM ZNAJUCI DA JE RUSIJA NAJVECA EVROPSKA ZEMLJA PO PROSTRANSTVU KOJE ZSHVATA DA JE I NENASELJENA ....STOCE JOJ CRNA GORA OVAKO MALA STO JE NASRNULA NA NAS OVAKO I KAKO CITAM DA SU SAMO SA JEDNOG RACUNA IZ AMERIKE ZA NJENO POROBLJAVANJE UPLATILI 15 MILIARDI DOLARA ..IPAK IMA NEKI RA

Marquez

Ne samo Crna Gora. Cijeli Balkan će doći pod američku kontrolu jer se ovo više podnositi ne može. Lokalni mafijaši i Crkva su preuzeli države. Počeće od Bosne pa onda redom. Svanuće zora i nama u Crnoj Gori, a onda dobro naučiti lekciju o Slobodi jer smo je skoro izgubili.