9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: Porodice žrtava u Štrpcima još uvijek čekaju na pravdu

Politika

Comments 2

URA: Porodice žrtava u Štrpcima još uvijek čekaju na pravdu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"28 godina je od otmice u Štrpcima, a mi još uvijek nismo smogli snage da suočavanje sa prošlošću dovršimo. Jedino tako će se bolne rane porodica žrtava zacijeliti i staviti tačka na taj slučaj”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanja 28. godišnjice od zločina u Štrpcima.

Kako su istakli iz URE, zločin u Štrpcima je još jedan u nizu koji nas opominje "da se Crna Gora nije na odgovarajući način ponijela prema ratnim zločinima koji su se događali na njenim prostorima."

"Čak ni nakon skoro tri decenije od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznala šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih", navode iz URE..

Kako su kazali, nakon smjene prethodnog režima, "u kom su na ključnim bezbjednosnim pozicijama u tom trenutku bili visoki funkcioneri DPS-a, djelimično odgovorni za zločin u Štrpcima, institucionalno će se zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja i otkriju pravi počinioci."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Pitajte ove koje održavate na vlasti. Njihovi idoli i realizatori velikosrpskog nacionalizma su počinili zločin u Štrpcima. Vama kao novopečenim četnicima će reći đe su posmrtni ostaci ovih ljudi koje su gnusno poubijali samo zato što nijesu bili Srbi.Vi se svojski trudite da se dogode novi Štrpci

Ali Binaka

Koji moralni iskorak URE,smoci snage za ovo saopstenje treba stvarno obraz kao đon od cokula rajhs oficira,olako predoste preko svega sto radite multietnickoj CG,nemojte samo da uvrijedite svoje partnere koji su sledbenici onih koji su otisli I ubili te nase gradane.