11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Volio bih kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava

Izvor: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Politika

Comments 8

Dačić: Volio bih kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je licemjernim saopštenje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, u kojem se naziva anahronim njegov poziv mitropolitu Joanikiju da reaguje, jer je, kaže Dačić, vlast u Crnoj Gori dogovorena na sastanku kod mitropolita Amfilohija.

"Kako to nije miješanje crkve u političke stvari", upitao je Dačić i dodao da ga ne interesuje smjena Zdravka Krivokapića, već smatra da svi treba da se dogovore i rade u interesu crnogorskog i srpskog naroda i time ne pogaze obećanje građanima.

Dačić je kazao da iz Crne Gore dolaze besmislene izjave i napadi poput onih da se, kako kaže, miješao u unutrašnje stvari Crne Gore time što je kazao da je Rezolucija o Srebrenici uperena protiv srpskog naroda, zato što je donijeta ničim izazvana.

Bile su, kaže Dačić, i izjave da se Srbija miješala u izbore, da je navijala za predstavnike onih koji su bili protiv Mila Ðukanovića.

"Sada dobijamo od strane predstavnika vlasti koje su rušile Mila Ðukanovića gotovo slične optužbe. Čini mi se da nisu promijenili čak ni one što pišu saopštenja u ime Ministarstva", rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić objašnjava da je juče pozvao mitropolita Joanikija da se, imajući u vidu odgovornost mitropolije za predlaganje nosioca liste na izborima, pozabavi situacijom u vladajućoj koaliciji zato što su oni pobijedili na talasu litija.

"Na intervenciju pokojnog mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste. Na osnovu toga su pobjedili na izborima. Sada Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kaže da je moj poziv da se uključi mitropolit anahron, da je to poziv na rušenje sistema, a šta su do prije nekoliko mjeseci radili kod Amfilohija", upitao je Dačić.

Kaže da bi volio "kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava".

"Ne pravim Crnoj Gori nikakve probleme, mene Crna Gora i njihova unutrašnja politika ne intresuje. Ja samo kažem dalje ruke od Srbije, vi se miješate u naše unutrašnje poslove, zato što ste priznali Kosovo, zato što donosite rezolucije koje su uperene protiv srpskih interesa", poručio je Dačić.

Dodaje da su Srbi i Crnogorci prijateljski i bratski narod, te da je pozvao i sve partnere iz Crne Gore da dođu u posjetu, ali je i poručio da nikome neće dozvoliti da se u ime toga miješa u unutrašnje stvari Srbije, a da pri tome optužuje Srbiju da se ona miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Ne znam šta bi rekao, ali tebi, sigurno, ništa dobro, a i sam si svjestan toga! Postade vjernik, a o Amfilohiju je mislio isto kao njegovi šefovi, bivši i sadašnji, no nije smio reći!

Tek tako

Ne znam sto oće ovaj cirkusant, kad ce građani ove zemlje shvatiti da im nista dobro ne zeli vlast u Srbiji ( ne mijesajte sa narodom ).