8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković: Preovladava želja da se dođe do dogovora; Mandić: Ako ne možemo naći zajednički jezik onda da idemo na izbore

Politika

Tag Gallery
Comments 11

Joković: Preovladava želja da se dođe do dogovora; Mandić: Ako ne možemo naći zajednički jezik onda da idemo na izbore

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Predstavnici stranaka parlamentarne većine održali su sastanak u Skupštini kako bi pokušali da nađu izlaz iz aktuelne političke krize u vladajućoj koaliciji i prevaziđu nesporazume koji su kulminirali proteklih desetak dana.

Preovladava želja svih predstavnika parlamentarne većine da se dođe do dogovora o budućnosti Vlade, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković. 

Kaže i da je stav svih da je trenutno stanje neodrživo.

"Imam osjećaj da preovladava potpuna želja svih da se dođe do dogovora. Bilo je određenih prijedloga ali smo sve sačekali da ostane da na sastanku tokom sljedeće sedmice nađemo rješenje. Zahtjevi su bili od toga da se može ići na izbore do toga da se treba razgovarati", kazao je Joković, dodavši da vjeruje da će se smanjiti tenzije. 

Miodrag Lekić iz Demosa kazao je da su "u dobroj namjeri da postignu prevazilaženje političke krize".

"Parlamentarma većina se nije sastajala i to je bila velika greška. Danas je pokazana jedna ozbiljnost da se dolazi do razgovora i do konsenzusa", ocijenio je Lekić. 

Marko Milačić iz Prave Crne Gore kazao je da nijesu mogli doći večeras do rješenja i potpunog konsenzusa.

"Ono sto sam ja zastupao je dijalog. Ako nema dijaloga nema ni rješenja. Meni je žao sto u određenim segmentima nema dijaloga ili makar nema u određenoj mjeri", kazao je Milačić koji smatra da je potrebno razgovarati i sa premijerom, te da je on večeras trebalo da bude na sastanku. 

"Koliko je u jednom dijelu potrebna rekonstrukcija Vlade toliko je potrebna i rekonstrukcija odnosa u parlamentarnoj većini. Moramo ući u priču zrelo i odgovorno, ne ucjene prema Vladi ni prema bilo kome. Niko iz Vlade nije rekao da je protiv unapređenja rada određenih ministarstava. Zašto ne bi razgovarali o tome, osim ako nam nije cilj da rušimo Vladu", poručuje Milačić koji je ponovio da prema njegovom mišljenju ko god pominje izbore radi sa DPS-om. 

Andrija Mandić iz DF-a poručio je da je taj savez nezadovoljan radom Vlade.

"Očekivali smo da će ispuniti obećanja koja su data na izborima. Mi smo se trudili da pozovemo Krivokapića i Vladu da se obrati pažnja na one ljude koji su na svojim leđima ponijeli ovu pobjedu, posebno na ljude SPC. Današnja naša ideja da se bira nova Vlada naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu. Bilo je i onih koji to nijesu podržali, koji su bili za to da se pravi rekonstrukcija, niko nije bio za to da se održi postojeće stanje", istakao je Mandić. 

Mandić je još kazao da Vlada nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC iako je bila dužna da to uradi.

"DF je danas predočio da mi tražimo izbor nove Vlade, mi se zalažemo za to da ova Vlada koja ima podršku samo 14 poslanika, da bi trebalo da odstupi i da parlamentarna većina bira novu Vladu sa većim kvalitetom. Ako ne možemo kao parlamentarna većina da nađemo zajednički jezik, onda da idemo na izbore pa da građani Crne Gore odluče o svemu", naveo je Mandić. 

Jedino DPS može biti zadovoljan radom ove Vlade, smatra predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

"Što se tiče borbe protiv organizovanog kriminala mi smatramo da samim tim što je Vlada dala Zoranu Lazoviću obezbjeđenje, govori o tome kakav ova Vlada ima pristup prema organizovanom kriminalu", kazao je on. 

Milan Knežević poručio je da je DF predložio da je potrebno formirati novu Vladu sa parlamentarnom većinom i manjinskim narodima.

"Da sam na mjestu Krivokapića ja bih poslije ovog sastanka podnio ostavku. Za izlazak iz ove krize neophodno je da se izabere nova Vlada", naveo je Knežević. 

Sastanku su prisustvovali lider SNP-a Vladimir Joković, Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević iz DF-a, Boris Bogdanović iz Demokrata, Miloš Konatar iz URE, Miodrag Lekić iz Demosa, Marko Milačić iz Prave Crne Gore, Maksim Vučnić iz Radničke partije, Srđan Pavićević iz Civisa, Danilo Jokić i Dušan Slijepčević iz Ujedinjene Crne Gore.



Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

podhoricanin

izgleda u jednom se slaze ova vecina. ne priznaju Crnogorsku naciju ne priznaju . koliko vidim sa ovim se slaze i URA. mislite li da poklanjanje Crnogorskih Crkava i Manastra proci tako sto Dtitanu ne smeta da ih pokloni Srbiji i Srpskoj Crkvi. boite li se kletvi Svezog Petra Cetinjskog !!!

europeac

@djape Treće ligaši pipaju puls ili situaciju, a šefovi dolaze na kraju baladu.

djape

Kakav sljam posrbica dno dna izdajnika izroda u Crnu Goru,abazovic i becic nisu dosli nego zastupaju treceligasi iz stranaka posto oni drugoligasi jer nema prvaka u vladajucu izdajnicku svetosavsku rukoljubsku vladu