9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović-Stanković o Institutu za ljekove: Pravni skandal! Nijesu građani CG pokusni kunići Premijera i njegovog sina

Politika

Comments 10

Vuksanović-Stanković o Institutu za ljekove: Pravni skandal! Nijesu građani CG pokusni kunići Premijera i njegovog sina

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stankiović, na današnjoj sjednici, ukazala je, kako kaže, na pravni skandal koji se dešava u Institutu za ljekove i medicinska sredstva - o čemu je Antena M pisala.

"Upravni odbor Instituta, suprotno Statutu i pravnim aktima, izmijenio je akt o sistematizaciji i planiraju da već sjutra postave na čelo Instituta osobu koja ne ispunjava zakonom predviđene uslove za to. Ja vas molim da se preduzmu hitne mjere u tom dijelu, jer ne smijemo dozvoliti da na čelu Instituta za ljekove i medicinska sredstva sjedi osoba koja ne zna da radi svoj posao. Odlično znamo šta znači kontrola ljekova, i ja vas molim da se ovo zaustavi, u suprotnom mi ćemo biti prinuđeni da podnesemo krivične prijave", poručila je Vuksanović-Stanković.
Ona je kazala da ako neko misli da oni kao poslanici nijesu upoznati šta se radi u institucijama sistema, to tako neće moći. Ne može se, kaže, na čelu Instituta za ljekove dovoditi neko ko ne zna sastav lijeka, a ne nešto drugo.
Ona je poručila da znaju po čijoj naredbi se ovo radi i u čijem interesu.
"Prema tome ja vas molim da se preduzmu hitne mjere kako ne bi javnost bila upoznata dalje o svemu, jer nema razloga da se na čelo ovakve institucije dovodi neko ko je nestručan", smatra Vuksanović-Stanković.

Ona je dodala da se ne može pravnik dovoditi na mjesto Instituta za lijekove i medicinska sredstva - pravnik, kaže, može da se razumije u pravni akt, ali ne može u sve ostale lijekove koji treba da se uvoze iz druge države.
Vuksanović-Stanković kasnije se oglasila i na Tviteru.
"Zaustaviti hitno ovo bezakonje. Nisu građani Crne Gore pokusni kunići Premijera i njegovog sina. Pozivam nadležne da preduzmu poslove iz svoje nadležnosti. Da se oglasi i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović", navela je Vuksanović-Stanković.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

@maki Slažem se samo ne treba samo Draginju povezivati sa ovim skandalom...Nije ni Tito mogao uraditi SAM što je zelio a svi smo mislili da Tito moze sve...

maki

@Senad. Sa ovakvim stvarima se ne igra, mogli su da reaguju, pa ne moraju da sprijece, niko ne ocekuje da bi ona klerofasisticka struktura poslusala sdp, ali ni probali nijesu, kao onda sa filmom onoga debila

Giro di Schiabo

@mb Jesu li mogli po ovoj vrućini? Koliko je prijatelja?