11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović oštro o Demokratama u srpskim medijima: Dosad su kukali zašto se ne hapse ljudi, a sad opstruiraju promjene u tužilaštvu

Politika

Comments 9

Abazović oštro o Demokratama u srpskim medijima: Dosad su kukali zašto se ne hapse ljudi, a sad opstruiraju promjene u tužilaštvu

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović rekao je da je paradoksalno što promjene u državnom tužilaštvu opstruira dio aktuelne parlamentarne većine, ali da se, uprkos tome, vode postupci koji bi mogli u potpunosti da promijene odnose u Crnoj Gori.

Nova S pitala je Abazovića "zbog čega još uvijek niko od najviših predstavnika vlasti koju je predvodila DPS, uključujući predsjednika Mila Đukanovića, nije odgovarao, uprkos tome što su glasači to očekivali nakon parlamentarnih izbora u avgustu prošle godine."

"Razlog je to što nema promjena u državnom tužilaštvu. U ovom trenutku te promjene opstruira dio parlamentarne većine, vjerovali ili ne. Dosad su kukali zašto se ne hapse ljudi, a valjda misle da vlada može da ode i uhapsi nekoga. To je jedini razlog.

Mogu da kažem da se protiv nekih bivših ministara vode postupci. Mi imamo postupak protiv bivšeg ministra poljoprivrede (Petra Ivanovića), koji je napravio milionsku štetu državnom budžetu i sad se čeka da mu se skine imunitet. I to Skupština Crne Gore na neki način otaljava i ne može da uradi.

Nakon toga, on bi trebalo da bude uhapšen i procesuiran. Ja se nadam da će to biti tako, da ne prejudiciram", istakao je Abazović, dodajući da se postupci vode protiv još nekih osoba koje su obavljale značajne državne funkcije.

"Ima i nekih radnji koje su pokrenute, a koje ja ne želim da otkrivam. Jedino što mogu da vam kažem jeste da one mogu da u potpunosti promijene sliku svih odnosa u narednom periodu u Crnoj Gori", naglasio je on.

Na pitanje da li te istražne radnje vode ka predsjedniku Crne Gore Milu Đukanović, Abazović nije želio konkretno da odgovori, ali je rekao da niko neće biti zaštićen.

"To ne mogu da otkrivam. Mogu samo da kažem jednu stvar iz koje ćete izvući zaključak – dok budemo u situaciji da o nečemu odlučujemo privilegovanih neće biti. Uopšte nas ne interesuje kako se neko zove i preziva, koju funkciju trenutno obavlja ili koju je obavljao u prethodnom periodu.

Da ne bude zabune, to ne važi samo za predsjednika države, već i za članove ove vlade. Dakle, važi za sve. Oni za koje postoji mogućnost da budu tretirani na zakonski način, oni će biti i tretirani tako i to je to“, poručio je Dritan Abazović.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Nihada

Cetnicki potrcko bi da hapsi fujjj . Djukanovic je Crnogorac i naj bolji politicar u regionu , patriota i simbol Crne Gore . Svaki napad na njega je direktan drzavni udar i rusenje Crne Gore . Ne petljaj se cetnicki ulizico gdje ti nije mjesto .

Džoma Dipl

Iskijaćeš 21 milion, siguran budi. (Jedino ako pobjegneš kod Picoustog kao Marović. Ali ni tada nećeš moći van Serviae eventualno Rusije& Bjelorusije zbog raspisane Interpolove poćernice…)

MONTENEGRO

Za izdaju države, Dritane, nema ti spasa!