10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Izvor: Foto: Gov.me

Politika

Comments 7

Eskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Autor: Antena M

  • Viber

Sjedinjene Američke Države i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici, ocijenio je američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem u zgradi Stejt dipartmenta u Vašingtonu.

Abazović i Eskobar, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Eskobar je najavio i da će uskoro posjetiti Crnu Goru.

Abazović je rekao da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. 

"Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima", istakao je on.

Zapadnom Balkanu, kako je ocijeniom nedostaje svježina, a regionu trebaju novi lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva.

"Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti", navedeno je u saopštenju.

Potpredsjednik Vlade Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Rovca

nema onoga osmijeha, kiśeli smiješak,pogled bez sjaja, facijalna expresija sumorna... 21 meleon a neće moći da ispoštuje kapa iz srbije, teška vremena ,,prijatelju,, moj!!!! ah ha ha...

Mrkoje

Sad bi Dritan da pomjeri fokus sa nacionalno-religijskih tema na ekonomske, pošto je za crkvu Srbije završio sve kako su mu je Vučić i Prle naredili. Neće moći!

Deni

@Đoko Orlandić Cak je i iskusni diplomata kao Eskobar ostao bez teksta!