7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DFC: O izdaji pišu lažni profili sa  ukradenim slikama stvarnih žena iz Crne Gore

Izvor: Foto: DFC

Politika

Comments 6

DFC: O izdaji pišu lažni profili sa ukradenim slikama stvarnih žena iz Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Digitalni forenzički centar DFC tvrdi da je domen za sajt izdaja.me kupljen preko GoDaddy.com hostovan 23. januara 2022. na beogradskom Beotelu, a potom narednog dana prebačen na Cloudflare. Kako su objasnili na Tviteru, na istoj IP adresi (195.252.110.241) dijeljen je hosting sa zvaničnim sajtovima gradova u Srbiji.

Dalje objašnjavaju da su objavljene fotografije poslanika iz CnB i SNP i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića uz natpise - prodato, izdaja, spasi obraz, uz poziv na proteste koji će se prema najavama održavati svakog četvrtka i nedjelje u 19 sati.

 "Sadržaj i narativ o izdaji koji se nalaze na pomenutom sajtu, na društvenim mrežama organizovano promovišu lažni profili, stanice i grupe na Instagramu i Fejsbuku koje je DFC nedavno analizirao", objašnjavaju iz DFC-a.

Navode da lažni profili koriste ukradene fotografije stvarnih ženskih osoba iz Crne Gore, stranice i grupe pružaju kontinuiranu podršku premijeru Krivokapiću, ministrima Milatoviću, Spajiću, kao i ministarki Bratić, a targetiraju njihove oponente iz vlasti i opozicije.

Kako zanimljivu činjenicu navode da su jedini akteri koji su pošteđeni napada članovi Prave Crne Gore i Demokratske Crne Gore.

"Te stranice su dio onlajn propagandnog sistema koji je napravila"grupa građana, pravih patriota koji su se samoinicijativno odlučili da se stave u odbranu onoga za koga smatraju da je oličenje promjena i svega onoga dobrog što tek treba da dođe u Crnoj Gori. Treba istaći da ministri Spajić i Milatović dijele na svojim profilima sadržaj sa stranica iz tog umreženog sistema, poput stranica Fakt i Prof War Room", navode iz DFC-a.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Ti ne znaš ko ti glavu nosi a ne nešto o sajtovima... Treba pitat crkvu Srbije oni sve znaju, ne boj se, nego naša ANB više ne radi za interese CG nego Srbije...

Nikola

Pa kad je naš ANB u službi države Srbije, da je u službi Crne Gore odma bi oborili sajt i našli putem traga novca ko je napravio sajt.

Boka

Pa naravno da je iz Srbije, vjerovatno neka Vučićeva bot ekipa ili crkve Srbije imaju ih koliko oćeš sve umreženo i organizovano. Ne sjećate se hajke na Crnu Goru pres prošle izbore?