9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: Da Milošević nije znao ništa o nestanku cigareta ne bi podnosio ostavku

Izvor: Screenshot, TVCG

Politika

Comments 4

Konjević: Da Milošević nije znao ništa o nestanku cigareta ne bi podnosio ostavku

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane u Vladi Crne Gore koja je u tehničkom mandatu Raško Konjević, kaže da je sjednicu Biroa za operativnu koordinaciju zakazao zbog posljednjih dešavanja u državi, te da izbori sa tim nemaju veze.

"Smjena jeste bila u jednom dijelu iznenađujuća, jer je Abazović nacrtao javnosti da on i njegova politička struktura žele nešto da sakriju. Žao mi je što se to tako desilo, ali neće to puno promijeniti ja ostajem član Vijeća za nacionalnu bezbjednost", kaže Konjević u emisiji Argumenti na TVCG.

Konjević kaže da je premijer Abazović na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kada je saopšteno da je 90 odsto zaplijenjenih cigareta išlu u šverc, "ćutao kao zaliven".

"Ispostavilo se da je šverc cigareta od formiranja ove vlade bio pod patronatom jednog državnog organa ili djelova tog organa. Nemojte zaboraviti da su tri puta navodno prisustvovali uništenju cigareta, i slali poruke optužujući druge. Dok je Abazović slao poruke da je šverc cigareta mrtav, Milošević ga očigledno nije čuo", kaže Konjević.

Navodi da je ovdje očigledno bilo nekog pokroviteljstva nad švercom cigareta.

"Ne bi me iznenadilo da gospodin Abazović završi i posljednju obavezu koju je preuzeo, pristupanje OB"

Upitan zašto ne podnese ostavku, on kaže da je Vlada već formalno pala.

Konjević smatra i da su izbori najbolje rješenje da se zemlji vrati politička stabilnost.

"Vlada je izgubila povjerenje, mi koji smo u Vladi a zalagali smo se da se pokrene procedura izglasavanje nepovjerenja, smo dobili većinu u parlamentu. Kod nas je politički legitimitet. Mi smo svi narodski rečeno u ostavci", pojašnjava Konjević.

Nelogično je kaže da Vlada donosi odluke za koje nema većinu u parlamentu, odgovarajući na pitanje je li moguće da Vlada sada donese odluku o pristupanju Otvorenom Balkanu.

Da vi Crna Gora pristupila Otvorenom Balkanu, moraju se mijenjati zakoni, za šta Abazović nema većinu u parlamentu, pojašnjava Konjević.

"Skloniji sam da mislim da neće, ali me ne bi iznenadilo da gospodin Abazović završi i posljednju obavezu koju je preuzeo", ističe on.

 "Da Milošević nije znao ništa o nestanku cigareta ne bi podnosio ostavku"

"Da nije znao ostao bi direktor Poreske uprave, ne bi podnosio ostavku, nego bi objasnio zašto nije znao", kaže Konjević upitan kako je moguće da Milošević nije znao za nestanak cigareta.

Kaže da nema informacije da je bilo nekih dojava od međunarodnih partnera.

Navodi da je opredjeljenje da Kentera bude direktor ANB-a dalo rezultate. 

Na pitanje je li moglo da bude više rezultata u borbi protiv šverca cigareta i dok je on bio ministar unutrašnjih poslova Konjević navodi:

"Da li je rezultata moglo da bude više - jeste. Od 30. avgusta je ipak stvorena jedna bolja politička volja. Ono što jeste iznenađujuće za mene je da imamo jasnu sumnju da iza ovakvih aktivnosti može da stoji nekoliko visokopozicioniranih članova URE", kaže ministar. 

"Imamo duboku institucionalnu krizu"

Konjević navodi da imamo duboku institucionalnu krizu.

"Kada imate ovakve razlike, demokratija ne poznaje drugi model pokušaja da izađete iz krize osim odlaska na izbore."

Što prije, kako kaže, politička elita shvati da je to jedino rješenje brže ćemo izaći iz krize, ovako je ovo, ističe, mučenje i za građane i za političare.

"Moje očekivanje je da se nakon lokalnih izbora dođe do datuma izbora. I do nadam se u susret lokalnih izbora barem jednog, ili dva, tri, volio bih i četiri sudije Ustavnog suda. Mislim da ima nekoliko vrlo dobrih rješenja", navodi.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

pomoracnkcg

neka se zamisle svi koji državi CRNOJ GORI žele zlo ~ obavezno oduzimanje imovine stečene posle dolaska na funkciju ~i milutina đukanovića odmah jer on svjesno uništava EPCG ~daka davidović je pokrovitelj šverca cigareta + vojvoda i pipun i milutin svjesno rade da se sudije ne izaberu jer onda moraju u spuž ~neka tužilaštvo postupa sa svim ostalim kao i sa Medenicom i plantažama ~meni penzija 147 e a drugarima direktorima u spajića firmi aviona bez motora 7000 e~

pomoracnkcg

Sve vam je jasno ~dajte miloševiću status svjedoka i neka vam pjeva ~ o dritanu i filipu sve zna i o kokainu i o pljački u Nikšiću i o cigaretama i o kalašnjikovima i o 34 škaljara u manastiru na Cetinju ~ako još propjeva o 42 vladi (A mislim da zna dosta i o tv 55 inča ) pretresi i provjere i manastira i popova SPCa i da nema puštanja iz istražnog zatvora pa sve da je optuženi bilo iz 40 ili 41 ili 42 ili 43 vlade ~

montenegrina

Sve se svodi na to da se prica o tome sta je radjeno godinama i da se abolira ovo sto je dokazano.Maliciozna pitanja ali Konjevic je oflican,informisan i tacan.