10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CDT: Niko na sjednici DIK-a nije otvorio pitanje dvojnog državljanstva Mandića

Politika

Comments 4

CDT: Niko na sjednici DIK-a nije otvorio pitanje dvojnog državljanstva Mandića

Autor: Antena M

  • Viber

 Niko na sjednici Državne izborne komisije (DIK) nije otvorio pitanje dvojnog državljanstva Andrije Mandića, niti upit za Republičku izbornu komisiju (RIK) Srbije, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Kako navode, naloženo je otklanjanje formalnih nedostataka za potvrdu njegove kandidature.

Podsjećamo, Državna izborna komisija zatražiće od Republičke izborne komisije Srbije da im dostavi podatke o tome da li su lider Pokreta „Evropa sad“ Milojko Spajić i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić upisani u birački spisak Srbije i - ako jesu – na kojem mjestu ga ostvaruju i na kojoj adresi imaju prijavljeno prebivalište.

U nacrtu zahtjeva koji će da upute RIK naveli su da najave kandidatura ukazuju na osobe koje biračko pravo ostvaruju u Srbiji i imaju prijavljeno prebivalište u toj državi, a podsjetili su da je Državna izborna komisija dužna da se o kandidaturi izjasni 48 sati od podnošenja.

"Kontrola" državljanstva od ove institucije je, kako smo već rekli, običan politički performans. - poručili su iz CDT-a na Tviteru.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Vucedolac, Krstas Kostov

bilo kako bilo, pomesce ga Milo ako se kandiduje. Kako li Mandic i Spajic dobise drzavljanastvo Crne Gore. Meni ne dade Milo drzavljanstvo Crne Gore, ali ne zamjeram. Jer niko mi ne moze oteti Vuciji Do i djedovu kucu, a time i Crnu Goru. Neka je vjecna!

b. pavle

Da se kandiduja za predśednika države koju ne smatra za svoju. Samo bi ga primala, Rusija i Bjelo rusija uz himnu : Spemte se spremte četnici.

Marina

Osim sto javno promovise da ima drzavljanstvo srbije, kako lice koje je osudjeno za terorizam moze da se kandiduje??? Lice koje godinama javno radi protiv interesa drzave u koju se kandiduje i placen je milionima eura/dolara od drzava za cije interese radi! Uhapsili su Cadjenovica da ne zavrse u zat