18 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF: Bojkot dao rezultate,ali to više nije dovoljno - Zajedničkim protestima do cilja!

Politika

Comments 0

DF: Bojkot dao rezultate,ali to više nije dovoljno - Zajedničkim protestima do cilja!

  • Viber
Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić na konferenciji za novinare zahvalio je svim kako je rekao slobodnim građanima Niksića koji su iskazali svoj stav i pokazali kako se na jedan demokratski način to radi. 
"Skoro dvije trećine građana je nedvosmisleno javnosti stavilo do znanja da žele promjene. Dio tih građana je nevažecim listicima pokazao da žele promjene", kazao je Bulajić.  
 
Kako je dodao, sve sto je DPS radio u kampanji takmičenja sa samim sobom nije dalo rezultate.
 
Branko Radulović je u ime DF a najavio dalje političko djelovanje tog saveza. 
 
"Imajući u vidu da smo mi alternativa ovom režimu, DF ce ići korak više, korak brže, korak energičnije. Prije svega, ove sedmice ćemo početi razgovore sa našim članstvom. Obići ćemo svaki grad, razgovarati sa hiljadama naših članova, a nakon toga ćemo organizovati protestnu šetnju"- kazao je Radulović.
 
Istovremeno će, kako kaže i pregovarati.
 
"Istovremeno ćemo razgovarati sa opozicijom. Svako ko inicira razgovor poći ćemo na te razgovore, sve njih ćemo pozvati na naše skupove, mi nijesmo na pogrešnoj strani. Bićemo stožer alternative. Ko god od njih dođe na naše skupove najvećim aplauzom ćemo ga pozdraviti", kazao je Radulović.
 
Kako je kazao Predrag Bulatović, od tri rješenja- protesti, bojkot ostalih izbora i izlazak na izbore, jasno je koji je najbliži DF-u.
 
''Demokratski front smatra da je za rješenje ukupne krize u Crnoj Gori potrebno podići nivo akcionog jedinstva opozicije na sljedeći stepenik, a to su protesti. Mi ćemo se za to zalagati, mi ćemo na tome raditi, mi ćemo u toj ideji biti istrajni, ali nećemo to raditi jednostrano. Pozvaćemo cijelu opoziciju da se zajedno dogovorimo i da sve relevantne političke opzicione stranke koje su ušle u Skupštinu budu organizatori tih protesta. Mi ćemo tražiti puno saglasje i jedinstvo opozicije. Ponavljam da ćemo tražiti da se taj vid borbe ostvari jesžr smatramo da je bojkot dao značajne rezultate, ali da to nije dovoljno''- poručio je Bulatović.
 
Upitani kako vide stavove ostalih o izborima u HN iz DF-a su saopštili da će u narednom periodu razgovarati sa opozicijom i da je najbitnije da stav opozicije kakav god on bio bude jedinstven. 
 
Protestima žele da dođu do cilja, ali, kako dodaju, otvoreni su za sve prijedloge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR