15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Srbije posjetio i Rožaje

Izvor: radiorozaje.me

Politika

Comments 5

Ambasador Srbije posjetio i Rožaje

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić i konzul Nemanja Sekicki, boravili su juče u zvaničnoj posjeti Rožajama, gdje su se susreli sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima.

Predsjednik Opštine je prije svega ambasadoru uputio čestitke povodom naimenovanja na tu funkciju i poželio dobrodošlicu, prilikom čega je izrazio veliko zadovoljstvo zbog interesovanja i posjete Opštini.

Cilj posjete je bilo upoznavanje i jačanje saradnje između Crne Gore i Srbije.

Ambasador je kazao da se raduje što je posjetio prijateljsko Rožaje.

Uvjeren u raspoložive potencijale našeg grada, istakao je da stoji na raspolaganju kako bi se poboljšao kvalitet života svih ljudi u Crnoj Gori, objavio je Radio Rožaje. 

Navodi se da je predsjednik Opštine upoznao prisutne sa demografskim prilikama Rožaja, kao i "prirodnim resursima koje posjedujemo, te mogućnostima za razvoj i potencijalna ulaganja". 

Bilo je riječi i o geografskom i geostrateškom položaju Rožaja, graničnim prelazima sa Srbijom – Dračenovac i Vuča, prilikom čega su se sagovornici usaglasili da je potrebno naći rješenje i olakšati prelaz državne granice stanovništvu sa pograničnog područja na pomenutim graničnim prelazima sa ciljem ubrzanog prometa putnika i robe.

Ambasador je, kako se navodi, iskazao volju za saradnju na svim poljima, prvenstveno ekonomskom, jer je to osnov za bolji životni standard.

Dodaje se da je "tokom sastanka ambasador podsjetio da u posljednjih 40 mjeseci Republika Srbija nije imala ambasadora u Crnoj Gori". 

Nakon posjete Opštini, ambasador Rodić i konzul Nemanja Sekicki, u pratnji predsjednika Opštine i saradnika su posjetili Zavičajni muzej „Ganića kula” koji je simbol grada.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

daka

Crnogorci i Muslimani da zbiju redove i ne posustanu.

ZP Katunjanin-Lovcenas

Posjetom Rozaju i Bijelom Polju, vecinski muslimanskim ili mjesovitim sredinama, a nakon obilaska Heceg Novog i Pljevalja, bastionima srpskog nacionalizma, te skandaloznih izjava za Dan drzavnosti Srbije o “nemogucnosti razdvajanja jednog naroda i mogucnosti promjena granica”, ambasador Rodic u prvim danima svog “diplomatskog delanja” u Crnoj Gori samo potvrdjuje sovinisticko/unitaristicku politiku zvanicnog Beograda prema Crnoj Gori i govori o “dobrim” namjerama njegove misije.

DOCLEA

Moguce da se sprema vecina za neki novi...REFERENDUM....