23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Inicijativu za smjenu Mandića proslijedili poslaničkim klubovima

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 6

Nikolić: Inicijativu za smjenu Mandića proslijedili poslaničkim klubovima

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić saopštio je na pres konferenciji da su inicijativu o smjeni predsjednika Skupštine Andrije Mandića proslijedili poslaničkim klubovima.

"Skupština od ovog saziva nije bila dom svih građana. Bila je institucija koja je bilo zloupotrijebljena", naveo je Nikolić.

"Niz je materijalnih dokaza i potvrda Mandića da je u nelegalnom posjednu crnogorskog drzavljanstva, za sad nema reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova. Mandić je svojim neodgovornim odnosom unižavao državu koju predstavlja", naveo je Nikolić

Flagrantnu zloupotrebu službenog položaja Mandić je, kako dodaje, uradio kada je zastavu druge države unio u svoj kabinet.

"On je mimo te akcije izvršio diskriminaciju svih građana", kazao je on.

"Neustavna čestitka povodom dana RS i organizacija posjete deklarisanog negatora genocida u Srebrenici svrstava ga u politiku koja ruši državu BiH", dodaje Nikolić.

Kaže da očekuju podršku svih razumnih politika.

"Koji se deklarativno zalažu za EU put ove zemlje. Stvari su jasne ko želi da ih razumije i ovo što je uradio Mandić prijemom Dodika samo je nastavak rušenja Vlade."

Ustvrdio je da Mandić opstruira rad Vlade Crne Gore.

"Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić pokrenuo je operaciju rušenja Vlade u Crnoj Gori preko svojih spavača u okviru sistema. Milatović je započeo rušenje vlade izlaskom iz Pokreta Evropa sad,  a nastavljeno je jučerašnjom posjetom Dodika Crnoj Gori", istakao je Nikolić.

Upitan zašto juče nijesu bili na protestu ispred Skupštine odgovara:

"Mislim da smo trebali da budemo, i ovo je naš protest ali ne očekujte da se ponašmo kako su se ponašale naše kolege u ovom domu."

Pojasnio je da za pokretanje procedure za smjenu predsjednika Skupštine treba 10 potpisa, a da li će se naći na dnevnom redu zavisi da li će biti izglasana.

Dodaje da inicijativa o specijalnim vezama između RS i CG izlazi iz onoga što su ustavne nadležnosti Dodika i Mandića.

"Jer da bi se ostvarivale specijalne veze o tome treba da razgovaraju Vlade. Siguran sam da Dodik juče nije zastupao BiH kao ni Mandić CG kada je u pitanju plan o kome su govorili", kaže Nikolić.


Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Draga gospodo iz DPS..vi necete da idete na ulice..jer vam to nedolikuje..iako se drzava nalazi na rubu propasti..Barem ste mogli organizovati gradjane koji su na stranu drzave CG..jel tako..???

DON QUIJOTE

@d v..potpuno ste u pravu.Nije moguće boriti se na "demokratski" način protiv onih koji su na vlast došli silom i prevarom.Tako rade kriminalci: prvo uzurpiraju i opranim parama preuzmu državu,a onda to što su oteli brane "zakonima" koje sami donose.Zar vam Srbija to zorno ne pokazuje?Osvjestite se!

d v

3-..mogućnost a kamoli proceduru da se bilo šta "demokratski"organizuje i sprovede osim onog što je u njenom cilju i interesu.