15 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 19°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

25° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici

Politika

Comments 8

Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici

Autor: Antena M

  • Viber

Kada institucije progone „slobodnu riječ“, one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici, saopštio je Danijel Živković, predsjednik DPS Crne Gore.

"Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa. Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki", kazao je Živković.

Danas je, navodi, to u Herceg Novom, a sjutra će biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala.

"Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori. Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike", zaključio je u saopštenju.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

@d v I što ćemo sad,već smo odavno utvrdili propuste ,,oficijelnih suverenista'',ocemo li kukati ili se oduprijeti šovinizmu i fašizmu! Zna se kako se to radi u nacionalno i građanski osviještenim društvima,ne saopštenjima i komentarima već aktivnim otporom u svim segmentima društva!

Orlov krš

Širenje šovinizma neće se zaustaviti samo od sebe,već mu se treba suprostaviti na svakom koraku,odlučno i bezkompromisno,aktivnim otporom! Taj otpor u CG izostaje dugo vremena,pa ne treba da nas čudi jučerašnja lomača u Herceg Novom,koja je zapaljena prije tri god.i samo se rasplamsava!

d v

5-...u koje se maskiraju srpski fašisti ne nalazi u funkciji emancipacije srpskog naroda u Crnoj Gori, nego je u službi štabova za organizovanje, ukorjenjivanje i širenje anticrnogorskog velikosrpstva.Da se nešto ovako radilo klero fašizmu,danas bi CG bila srećna i uređena država.Ovako na ledinu.