19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Javni poziv korak ka profesionalizaciji bezbjednosnog sektora

Izvor: Antena M, Dragan Tomašević

Politika

Comments 0

Vlada: Javni poziv korak ka profesionalizaciji bezbjednosnog sektora

Autor: Antena M

  • Viber

Izbor direktora Uprave policije preko Javnog poziva potvrdiće opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije i korak je ka profesionalizaciji bezbjednosnog sektora, smatraju u Vladi.

Iz Kabineta premijera Milojka Spajića kazali su da će javni konkurs za direktora policije u punom mandatu biti raspisan u najkraćem roku, shodno zakonskim obavezama.

Oni su poručili da je Vlada u potpunosti posvećena da se na transparentan način bavi temama od javnog interesa, pružajući šansu da kandidati sa najboljim referencama budu na čelu institucija i organa upravljanja.

„U tom kontekstu, kako bi se obezbijedila puna transparentnost pri izboru novog vršioca dužnosti Uprave policije i napravio još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor, biće raspisan Javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da Vlada na taj način želi da dodatno ohrabri službenike, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove i smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

„Zbog toga će se, kao i u slučaju izbora v.d. direktora Poreske uprave, preko Javnog poziva izabrati i prvi čovjek Uprave policije, čime će se potvrditi opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije“, poručuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR