20 °

max 21 ° / min 13 °

Petak

10.05.

21° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
21. maj: CG opet postala privjezak autokratskog Beograda, državne vođe su opet nedorasli mlađi političari

Politika

Comments 0

21. maj: CG opet postala privjezak autokratskog Beograda, državne vođe su opet nedorasli mlađi političari

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska politička većina je samo u razmaku od nešto više od tri decenije pokazala da ništa nije naučila niti je što shvatila, smatraju u GI "21. maj".

Kada je uličnim pučem organizovanim od strane Miloševićevog režima 1989. godine smijenjeno tadašnje socijalističko rukovodstvo Crna Gora je postala satelit antijugoslovenske i agresorske Srbije, navode iz GI u saopštenju.

U Crnoj Gori je tada sa svim problemima radilo oko 650 preduzeća, pod Markovićevim reformama ekonomija je počela da se  oporavlja, prosječne zarade su išle iznad hiljadu maraka, kažu iz "21. maja" ali je, kako ocjenjuju, većina rušilački smijenila tadašnju odgovornu, poštenu i projugoslovensku Vladu.

"Ista ta većina je izabrala za državne vođe trojicu nekompetentnih, servilnih i nekvalifikovanih mladih "pobunjenika". Republika je data u ruke Bulatoviću, Đukanoviću i Maroviću da bi kao satelit Miloševićeve mračne Srbije u narednih jedanaest godina doživjela sunovrat, stradanje i međunarodnu sramotu", ističe se u saopštenju.

Tri decenije kasnije, ništa ne naučivši iz tog iskustva izborna većina je smijenila DPS-ovu vlast, koja je odavno zaslužila da ode, ali učinivši isto što i DPS-ovi zavjerenici prije 35 godina, kaže se u saopštenju.

"Uz odlučujuću podršku od strane anticrnogorskog Vučićevog režima i njegove crkvene agenture, Crna Gora je sada kao nezavisna država opet postala privjezak autokratskog Beograda i opet je izabrala za državne vođe marionetske, nekvalifikovane i nedorasle mlađe političare. Abazović, Milatović, Spajić, Bečić, Knežević i niz drugih potkapacitiranih i servilnih "omladinaca" primjeri su već tradicionalnih promašaja. Pokazalo se da je nikad sazrela crnogorska većina bila i ostala talac površnih političkih stavova, tragikomičnih kadrovskih uvjerenja, profanisanih i diskreditovanih ideologija", saopšteno je iz "21. maja".

U iole ozbiljnim zemljama, dodaju u saopštenju, državu vode oni koji su dugoročnim političkim i društvenim angažmanom, ličnim poštenjem, principijelnošću i zrelošću, patriotizmom i znanjem, potvrdili da to zaslužuju. Takvi sigurno, kako ističu, ne mogu biti niti početnici, niti partijski populisti i parlamentarni vikači, niti oni koji slabo razumiju ideje i ideologije, još manje oni koji jedva naziru sistem kojim žele da upravljaju.

"Posebno takvi ne mogu biti dovedeni sa ulice, iz koruptivnih ili kriminalnih kuloara, iz srpskih službi ili porte SPC, niti se dovode sa nižerazrednih činovničkih ili korporativnih mjesta, niti mogu biti bez stručnog staža ako im ne računamo stranačka uhljebljenja. Dok crnogorska politička većina ne počne da razmišlja mimo političkih, kulturnih, ideoloških i generacijskih obrazaca koji su devastirali Crnu Goru u proteklih 35 godina ništa se bitno neće niti može promijeniti", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR