23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potvrđena snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore

Izvor: Predsjednik Crne Gore - služba za informisanje

Politika

Comments 0

Potvrđena snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ministarku pravde Republike Austrije Almu Zadić i tom prilikom konstatovani su odlični i prijateljski odnosi dvije zemlje, te potvrđena snažna podrška Austrije našem evropskom putu.

Predsjednik je podsjetio na rezultate koje je naša država postigla u prethodnom periodu, posebno na polju jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija, dodajući da će dobijanje IBAR-a biti jasan pokazatelj napretka i dodatan impuls ubrzanju integracionog procesa naše zemlje.

Naglasio je značaj podrške Austrije i kroz podizanje svijesti ostalih članica o važnosti snaženja politike proširenja, kada je u pitanju Crna Gora.

Ministarka Zadić je navela da zvanični Beč cijeni napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila na unutrašnjem planu i iskazala punu podršku daljim reformskim procesima.

Dodala je da naša država predstavlja značajnog partnera Austriji na Zapadnom Balkanu koja svojim primjerom pruža važan doprinos jačanju stabilnosti i napretku regiona.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom odlične bilateralne saradnje u brojnim oblastima sa akcentom na odbranu, unutrašnje poslove, jačanje vladavine prava i unaprjeđenje demokratskih standarda, te istaknuta potreba unaprjeđenja saradnje na ekonomskom planu i većeg prisustva austrijskih investicija, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR