18 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čarapić: Predloženo da se podnese prigovor i da US donese odluku o poništenju izbora, ali i da Vlada povuče odluku o prinudnoj upravi

Politika

Comments 0

Čarapić: Predloženo da se podnese prigovor i da US donese odluku o poništenju izbora, ali i da Vlada povuče odluku o prinudnoj upravi

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici parlamentarnih partija su na današnjem sastanku iznijeli nekoliko konkretnih predloga za rješavanje političke krize u Šavniku, kazao je kopredsjedavajući Odbora za izbornu reformu i poslanik Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, dodajući da će razmotriti sve opcije.

Čarapić je, nakon sastanka, novinarima u Skupštini kazao da je jedna od opcija predlog Centra za demokratsku tranziciju da se podnese izborni prigovor kod Ustavnog suda, nakon čega bi sud mogao donijeti odluku da li se izbori mogu poništiti ili ne.

„Drugi predlog, koji će se takođe razmotiriti, je da Vlada povuče odluku o prinudnoj upravi. Komuniciraćemo prema Vladi da vidimo njihov stav po tom pitanju. Budući da predsjednik nije raspisao izbore, ta odluka je sprovedena polovično“, rekao je Čarapić.

On je kazao da se razgovaralo i o nastavljanju izbora na dva biračka mjesta.

„Svima je jasno da mora da postoji medijacija ili politički dogovor prije toga. Otvorili smo vrata da se nastave pregovori u ovom pravcu. Polako se spremamo da se pronađe modalitet da se završe izbori na dva biračka mjesta“, rekao je Čarapić.

On je ocijenio da treba pokušati sve opcije, da se podnese prigovor, da se razmotri ukidanje prinudne uprave i stvaranje atmosfere za ponavljanje izbora na dva biračka mjesta.

„S tim, ukoliko Ustavni sud bude praoktivan oni mogu da riješe taj problem. Mogu da ponište cijeli izborni proces, što bi bilo najlakše i vjerovatno za svakoga najbolje rješenje“, rekao je Čarapić.

Upitan kada će biti održan sljedeći sastanak, Čarapić je odgovorio da je do sredine maja ili najkasnije do kraja mjeseca rok da se vidi da li radnje koje su dogovorili daju efekat.

„Imamo okvirno korake koje možemo da sprovedemo. Nakon praznika ćemo procijeniti da li je ovo što smo uradili dalo efekta“, zaključio je Čarapić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR