18 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drekalović i Zorić novi članovi Savjeta RTCG-a; Bogdanović: Javni servis se transformisao u virus otporan na istinu

Izvor: Screenshot

Politika

Tag Video
Comments 5

Drekalović i Zorić novi članovi Savjeta RTCG-a; Bogdanović: Javni servis se transformisao u virus otporan na istinu

  • Viber

Završena je  Peta sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2024. godini.

Na dnevnom je bio Prijedlog liste kandidata za naimenovanje dva člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore, u okviru 14. tačke Izbori, imenovanja i razrješenja.

Glasovima 43 poslanika za, Skupština je usvojila prijedlog liste i za članove Savjeta RTCG-a naimenovala Vladimira Drekalovića i Naoda Zorića.

Tok sjednice:

Aleksandra Vuković Kuč (DPS) istakla je kako je Javni servis predmet brojnih kontroverzi, te da treba odgoditi izjašnjavanje o ovom pitanju dok se ne donese novi Zakon o RTCG-u.

"Pozivam vas da kao parlamentarna većina pokažete veliku dozu odgovornosti kako bi se izbjegla dalja politizacija Javnog servisa, a ne da se prema ovome odnosimo po paf, paf stilu", rekla je Vuković Kuč.

Slaven Radunović (ZBCG) navodi da se Savjet RTCG mora ojačati i da članovi Skupštine treba da pomognu u tom pravcu, ističući da bi aktuelni direktor Boris Raonić trebao ostati na čelu RTCG-a.

Vuković Kuč skrenula je pažnju potpredsjedniku Skupštine Borisu Pejoviću da je morao reagovati kada se u toku izlaganja Slaven Radunović obratio polsanicima DPS dobacujući "bolje da ćutiš".

Mihailo Anđušić (DPS) navodi da država Crna Gora pada u anarhiju.

"Došli smo u situaciju da dan država polako pada u anarhiju, jer kako drugačije opisati situaciju u kojoj imate presude naših sudskih organa u okviru kojih se ljudi na bezočan način oglušuju da se postavlja pitanje: Čemu zakoni i institucije?", rekao je Anđušić.

U toku izlaganja poslanice Jelene Nedović čula se kraća rasprava između poslanika Borisa Mugoše (SD) i Miloša Pižurice (PES) u kojoj je Pižurica poručio Mugoši: Ajde probaj jednom da ne dobacuješ.

Poslanik Boris Bogdanović iz Demokrata navodi da se Javni servis pretvorio u piona političke moći, te da kada se to dogodi onda čitavo društvo postaje tabla na kojoj se igraju opasne političke igre.

"U noći izbora v.d. direktora UP RTCG je odlučila da svoje vijesti pretvori upravo u one, nama dobro poznate, stare vijesti: reciklirano, prebojeno, premazano sa novim etiketama laži. RTCG se transformisao iz medija u virus koji je otporan na istinu. Javni servis nikada nije bio u interesu građana i naša obaveza je da ga istrgnemo sa tog puta. Vratićemo RTCG građanima i državi, servis koji informiše a ne dezinformiše", rekao je Bogdanović.  

Nedović je istakla kako je tek dolaskom Borisa Raonića počela gledati RTCG i zato će podržati Borisa Raonića i trenutna kadrovska rješenja.

Sonja Milatović (DPS) rekla je da je ovo samo dokaz da predstavnici parlamenatrne većine opravdavaju nepoštovanje zakona i gaženje crnogorskih sudova.

Poslanik DNP-a Vladislav Bojović poručio je da razumije frustracije DPS-a, jer Javni servis više nije po njihovoj mjeri. 

"Tako je bilo više decenija. Na RTCG-u nema više propagande koja propagira nacionalističku i ekstremnu politiku. RTCG je nekada bio medijski servis državne vrhuške, a vidimo po aktuelnim hapšenjima da su bili u sprezi sa mafijaškim klanovima", kazao je Bojović. 

Glasovima 43 poslanika za, Skupština je usvojila prijedlog liste i za članove Savjeta RTCG-a naimenovala Vladimira Drekalovića i Naoda Zorića.

Sjednicu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Kako se Nedovicka razgalamila.Umislila da je vlast i da joj može biti.Polako curo jiš si ti zelena i naznavena, i iskreno ta tetralnost ti ne leži.

Vera

@Pitanje Nedovicka je prije gledala pipuna i vojvodu na Pink I Happy TV, eto docekala je da ih sada gleda na "domacoj" RTCG! Blago njoj....

Pitanje

Što je ova Nedovicka gledala od TV prije nego što je počela da gleda pipuna na raonikijevom rtcg