19 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Klub odbornika SDP-LP: Demokrate i PES od glasnih “zaštitnika” do otvorenih uništitelja životne sredine Bara

Izvor: LPCG

Politika

Comments 0

Klub odbornika SDP-LP: Demokrate i PES od glasnih “zaštitnika” do otvorenih uništitelja životne sredine Bara

Autor: Antena M

  • Viber

Bar je više puta jasno poručio da ne želi LNG terminal u svojoj Luci, to su zaključci sjednice Otvorenog parlamenta Skupštine Opštine Bar, javne rasprave o Prostornom planu na kojoj su građani potvrdili takav stav ali i zaključci nedavno održane sjednice SO Bar posvećene ovoj temi, koji su upućeni nadležnim organima, saopštio je Klub odbornika SDP-LPCG u Skupštini opštine Bar. 

- Međutim, neki odbornici očigleno ne čuju glas građana i imaju drugačiju, važniju, agendu od interesa svojeg grada. Preko noći su Demokrate i PES, zakleti zaštitnici životne sredine, potpuno zanijemili i transformisali se u glasnogovornike pretvaranja Bara u plinsku komoru, tempiranu bombu na obali Jadranskog mora, riječju, od zaštitnika do uništitelja životne sredine. Jasno nam je da vlast mijenja čovjeka ali da je neko spreman da ide tako daleko i da zarad naredbi iz svoje partijske centrale nema dovoljno hrabrosti da se suprotstavi uništavanju sopstvenog grada, to nijesmo očekivali.

Ono što je najviše razočarenje je što su te partije i političari podršku građana Bara, a naročito priobalnog područja, podršku da budu u Skupštini opštine dobili upravo mašući parolama o zaštiti životne sredine Bara, da bih već na prvom koraku potpuno iznevjerili očekivanja građana.

Mi im poručujemo da ćemo ostati čvrsto i jasno uz svoje sugrađane u ideji da se Bar sačuva kao najljepši i najčistiji grad na crngorskom primorju, a ohrabrujemo i njih da nam se pridruže jer Bar pripada svima. Naša vizija Bara nezamisliva je sa gasnom elektranom i LNG terminalom koje će “krasiti” pogled na našu obalu - navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR