15 °

max 22 ° / min 15 °

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika

Politika

Comments 0

GI 21. maj: Crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika

Autor: Antena M

  • Viber

- Podrška njemačkog kancelara i zvaničnog Berlina bržem učlanjenju Crne Gore u EU jeste ohrabrujuća vijest. Takođe, osnažena je nada da će Crna Gora uspjeti da dobije tzv. IBAR, što je posebno važno ako znamo da su crnogorske vlasti još uvijek udaljene od ispunjenja traženih uslova - poručuju iz Građanske inicijative "21. maj". 

"Izvršna vlast je očigledno nemoćna da ispuni sva privremena mjerila u oblasti vladavine prava, baš kao što je upitno da li će Vrhovni sud koji do sada nije pokazao privrženost EU konačno predložiti kandidata za predsjednika najviše sudske instance.

Dodamo li ovome i svakodnevni Vučićev pritisak na Spajićevu vladu u cilju udaljavanja Crne Gore od Brisela, onda je sasvim jasno da je crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika", navode u saopštenju. 

Pritom, kako kažu, sve ovo ukazuje i na ograničenost Spajićevog razumijevanja šire politike.

"Naime, koliko je ekonomski štetno donijeti Zakon o sprječavanju pranja novca koji niti po jednoj EU direktivi ne podrazumijeva opstrukciju i demotivaciju legalnog biznisa, toliko je i politički štetno Spajićevo udvaranje velikosrpskim partijama koje mu po Vučićevom nalogu rade o glavi.

To najbolje potvrđuje i kukavičluk crnogorske Vlade kada je riječ o bijegu od kosponzorstva Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Ako Spajić i njegova jeftino kalkulantska stranka ne prestanu da, osim kadrovskih i upravljačkih promašaja, stalno prave ustupke malignom beogradskom režimu i njegovim crnogorskim skutonošama neka se ne čude kada u blisko vrijeme sva njihova prozapadna kampanja zaglavi u živom blatu antievropske politike", dodaju iz GI "21. maj". 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR