21 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Budva stagnira i to je nekome cilj

Izvor: Novak Abramović foto

Politika

Comments 2

Adžić: Budva stagnira i to je nekome cilj

Autor: Antena M

  • Viber

Očekujemo da će građani Budve i cijele budvanske opštine shvatiti i prepoznati one političke subjekte koji opštinu Budva ne tretiraju kao lični plijen, latifundiju i koji ne prihvataju zloupotrebe vlasti, moći i dominaciju plutokratije i oligarhije, lažnih obećanja brojnih propagandista, agenata i agitatora, mešetara i drugih lovaca u mutnom, poručuje predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić. 

"To jeste, da će glasati one koji odbijaju vladavinu one političke klase koja privatne i lične, često kriminogene interese, stavlja, jer znamo da kriminal barjaka nema, ispred i iznad interesa i stvarnih potreba budvanske opštine i njenih građana. A to je, dokazano, bila loša praksa, do sada, s kojom je neophodno prekinuti.

Za to se zalažemo jasno i bez uzmaka. Ranija loša vlast u Budvi, već poodavno bivšega i to višedecenijskog režima je budvansku opštinu devastirala i velikim dijelom opljačkala, a vlast koja je zamijenila, vlast koja takođe dugo traje u Budvi, evo već veliki broj godina, je jako unazadila budvansku opštinu. 

Elem, loše se gorim mijenjalo i sa tim je nephodno prestati. To je realnost, umjesto da bude obrnuto i drugačije", kaže Adžić. 

Budva stagnira i to je, kako smatra, nekome cilj.

"Očito bitno je bivšim i sadašnjim vlastodršcima da privatni interes bude primaran, a ne javni. To je ono protiv čega se legalno bunimo.

Potencijali Budve, prirodni, ekonomski, investicioni, turistički i  drugi resursi i kapaciteti, koje ona ima, pod režimima koji su njome upravljali i upravljalju, nijesu najvećim dijelom adekvatno valorizovani. A mogli su biti i imalo se kad to uraditi. Međutim, pravna i svaka druga hajdučija je često vladala i vlada u Budvi i nesposobnost čelnih faktora lokalne samouprave. 

Umjesto da se u Budvu dovode kredibilni strani investirori i da se forsiraju oni koji su na području njene opštine postojali i djelovali od koristi za Budvu i Crnu Goru, očito pod ovom oligarhijom oni se tjeraju, a novih maltene nema. Umjesto da se kasa opšine Budva puni primarno zdravim kapitalom dešava se obrnuti proces. Stagnacija i regresija.

Danas imamo losu situaciju da režimi u Budvi duže vrijeme forsiraju klerikalizaciju tog prostora, realnost je da se oni ponašaju često kao da Budva ne pripada Crnoj Gori, već nekome drugome", ističe Adžić. 

Tome se, kaže, CEP legalno i legitimno suprotstavlja.

"Mi hoćemo da vlast u Budvi donosi cijeloj opštini i gradu progres, a ne prihvatamo lošu vlast koja ne služi ni interesima građana budvanske opštine, ni interesima Crne Gore. Opštinska vlast treba da služi Budvankama i Budvanima i Crnoj Gori, neporecivo i integralno. A ne, suprotno tome,  kako je nažalost, do sada bilo, interesnim grupama i privilegovanim otuđenim pojedincima sumnjivih dosijea, najblaže rečeno. 

Mi smo za građansku i uspješnu Budvu, ravnopravnih građana, bez obzira na specifičnosti, koje su inače bogatstvo, a ne mana i smatramo da će CEP u Budvi ostvariti odličan izborni rezultat, što će doprinijeti da Budva treba da bude u punom smislu građanska, crnogorska i evropska. Ovo i ovako kako je do sada bilo nije dobro. 

Mi smo vjesnik zdravih promjena. Zato treba u što većem broju građani da podržite CEP na izborima u Budvi. Kriminal i korupcija moraju biti zaustavljeni kako u Budvi, tako i na nivou Crne Gore. Vladavina prava je neophodna. Imperativ. Ne dozvolimo više da u Budvi imamo vlast, kao što je ranije bilo, kao i sada što je, čiji će upravljači biti hapšeni, biti predmet istraga, krivičnih optužnica i osuđujućih sudskih presuda", navodi Adžić. 

Vlast u Budvi, kako kaže, treba da čine zdrave i čiste strukture, odane Crnoj Gori i Budvi i njenom mediteranskom duhu i prosperitetu. 

"Promijenimo zajedno lošu praksu i krenimo putem napretka. Zato je potrebno  podržati CEP na narednim izborima u Budvi, jer je CEP vjesnik novog talasa u politici i na području budvanske opštine, sa ciljem zaštite i afirmacije sveukupnih prava i interesa građana Budve. Pošteni odnos prema svima i za sve. To hoćemo, želimo i možemo. Građanska, crnogorska, evropska i višenacionalna Budva treba da pobijedi, a ne opskurne političke snage koje vladaju Budvom protiv Budve i Crne Gore. Sve za Budvu, Budvu ni za što. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što!", naveo je Adžić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

CEP je istinska crnogorska partija! Glas za CEP je glas za građansku,mediterantsku Budvu,glas za evropsku Crnu Gora! Savjet,ne napadati se sa suverenističkim partijama,jer to je kontra produktivno,suprotna opcija se kad dođe do izbora ne napada!

serdar

CEP je pravi izbor.Glasaj za patriotsku,nepotkupljivu partiju.