24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Albanski forum ni pod tačkom "razno" neće podržati predloženu rezoluciju

Politika

Comments 4

Albanski forum ni pod tačkom "razno" neće podržati predloženu rezoluciju

Autor: Antena M

  • Viber

Za Crnu Goru ne postoji drugi put sem puta u Evropsku uniju. Sve drugo bile bi balkanske stranputice koje moramo ostaviti u prošlosti kojoj pripadaju, navode u saopštenju iz Albanskog foruma.

Zato naš prioritet mora ostati bliska i prijateljska saradnja sa Evropskom unijom i svim njenim članicama. Stoga izražavamo duboku zabrinutost usljed potencijalnog sukoba sa jednom državom članicom i to na svega mjesec dana od dobijanja IBAR-a, ističu u saopštenju.

"To kao odgovorna vlast i država sebi ne smijemo da dopustimo. Prošlost ne smije da određuje budućnost. Ona mora ostati iza nas ako smo iskreni i pošteni prema evropskoj perspektivi Crne Gore.

Stoga, Albanski forum kao proevropski subjekt, koji istini za volju ponekad i “zažmuri na jedno oko" , ako ni zbog čega, a ono zbog Evropskog puta i IBAR-a, ni pod tačkom “razno” neće podržati predloženu rezoluciju.

Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost - pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana", zaključuje u saopštenju Albanski forum.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Dusko

@Drago Glas razuma albanske politicke anatomije Crne Gore, mozda vas ovi nagovoreni od neke druge drzave ipak poslusaju ili zajedno s njom propadnu u jamu koja nema dno, izgledno je sunovracanje kao trajno stanje.

BackovicE

U jugoslaviji je po ‘45. pa do ‘86. napisano 1300 knjiga i naucnih studija na temu jasenovackog masakra-genocida i snimljeno je 1250 filmova sto igranih sto dok. Koji god je zlocinac stignut propisno je kaznjen za taj grandiozni zlocin. Cemu sad ovo….., zrtve genocida sada su zrtve dnevne politike!

BackovicE

Potpuno ispravno. To sto se radi je potpuno politikantstvo. Tu rezoluciju o grnocidu nad srbima, jevrejima, romima i drugim antifasistima, hrvatima, bosnjacima, ako treba treba da donese Srbija!! Tako evo CG pokazuje da je marionetska drzava pod kontrolom srbije, a na vlastitu stetu!!