15 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 19°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

25° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Jesu li članovi TO progledali ili su se uplašili Demokrata?

Politika

Comments 0

DPS: Jesu li članovi TO progledali ili su se uplašili Demokrata?

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Lokalna Skupština, kako piše u saopštenju OO Budva, već godinama jednoglasno usvaja sva najznačajnija akta Turističke organizacije opštine Budva. Stoga, dodaju, postavlja se pitanje, da li su ti isti članovi preko noći “progledali” ili su pritisci Demokrata bili toliko jaki, da su očigledno uplašili i one koji su do sada bili objektivni.

"Nakon pravnog nasilja sprovedenog na tzv. Izbornoj skupštini Turističke organizacije opštine Budva, danima smo čekali zvanično saopštenje medijske službe lokalne samouprave, jer je predsjednik Skupštine (istovremeno i predsjednik Opštine) zabranio izvještavanje stručne službe TO Budve, zabranio davanje izjava za medije predstavnicima TO Budva, pa čak i oduzeo diktafon stručnoj službi, da ne bi bilo moguće napraviti zapisnik, iako je godinama unazad svaka sjednica Skupštine iza sebe “ostavijala pisani trag”. Ova ne!", piše u saopštenju DPS-a.

Kako su dodali, umjesto zvaničnog saopštenja za medije, oglasile su se budvanske Demokrate.

"Možda još jednom da potvrde da “Opština - to su oni” i ništa drugo nije važno, niti je dozvoljeno, posebno kada to zabrani lično nosilac liste Demokrata, aktuelni predsjednik Dragan Krapović. Isti onaj koji je u predizbornoj kampanji obećavao “depolitizaciju uprave” i dovođenje stručnih kadrova na rukovodeća mjesta", navode iz DPS-a.

Kako navode, žele da ukažuo na sve nepravilnosti i nezakonitosti koje su pratile nedavno održanu sjednicu Skupštine Turističke organizacije opštine Budva.

Skupština, smatraju, nije mogla biti nazvana “izbornom”, jer to predstavlja povredu Zakona o turističkim organizacijama, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine - materijal za Skupštinu nije dostavljen u formi koju propisuje Poslovnik, na šta je više puta ukazivano Mladenu Franoviću, ovlašćenom licu od strane predsjednika Krapovića da pripremi Skupštinu.

"Posebno ističemo da su članovi Izvršnog odbora nezakonito smijenjeni prije isteka zakonskog roka, iako nije bio ispunjen ni jedan od za to predviđenih uslova, a najgrublje kršenje svih zakonskih odredbi predstavlja stvaranje novog kvoruma, jer na samom početku sjednice, umjesto 21 člana, istoj prisustvuju čak 24", navode iz DPS-a.

Samovoljno, tvrde iz DPS-a, pozivi za sjednicu se dostavljaju nekim novim fizičkim licima, iako u arhivi TO Budva uredno stoje zavedena ovlašćenja Iliji Kaloštroviću da predstavlja mjesne zajednice Petrovac, Buljarica i Reževići i Zoranu Vukadinoviću da bude legitimni predstavnik MZ Jaz i MZ Stari grad.

Iz DPS-a su dostavili i potpisanu pisanu saglasnost predstavnika MZ Stari grad, koju je tokom proteklih godina u Skupštini zastupala Božena Jelušić.

dps

"Na ovaj način, predsjednik Krapović smišljeno želi da obezbijedi novu većinu u Skupštini, da protjera dosadašnje predstavnike mjesnih zajednica i dovede do kraja postupak nezakonitog smjenjivanja članova Izvšnog odbora, naravno sa namjerom da već naredne sedmice postavi v.d. direktora Mladena Franovića, kojeg u javnosti već mjesecima unazad tako i predstavlja", tvrde iz DPS-a.

Pored Franovića, dodaju, prema nacrtu Demokrata i njihovih koalicionih partnera Turistička organizacija opštine Budva trebalo bi uskoro da dobije i nova tri pomoćnika.

"A vjernim glasačima i aktivistima na terenu je obećano čak 15 novih radnih mjesta, bez obzira na stručnost i dosadašnje iskustvo. Sistematizacija je već pripremljena, a cilj je natjerati dosadašnje zaposlene da se sami povuku i daju otkaze, obesmišljavanjem njihove stručne spreme i do sada postignutih rezultata. Kada je riječ o stručnosti, moramo naglasiti i to, da u svom saopštenju Demokrate pokušavaju da pojedine članove Skupštine i Izvršnog odbora “etiketiraju” kao članove DPS-a ili SD-a, pritom ne pominjući nove članove i njihovu političku pripadnost (svi članovi trenutne političke većine), a još manje stručnost. HG “Budvanska rivijera”, HG “Montenegro stars” i CTU čine polovinu turističke privrede Budve, a izostavljeni su iz Izvršnog i Nadzornog odbora TO Budve, iako turistička privreda Budve ostvaruje polovinu turističkog prometa Crne Gore. Kumovske veze su očigledno najjača kvalifikacija!", navode u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR