22 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

16° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 14°

Četvrtak

16.05.

21° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

26° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković čestitao Dan Evrope i pobjede nad fašizmom

Politika

Comments 0

Marković čestitao Dan Evrope i pobjede nad fašizmom

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Premijer Duško Marković čestitao je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, Marković je uputiočestitku rukovodstvu i članovima Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore (SUBNOR)

"Kao dio velike antifašističke koalicije, Crna Gora je prije više od sedam decenija dala snažan doprinos odbrani civilizacijskih tekovina, demokratskih vrijednosti i prava na slobodan život svakog naroda i pojedinca. Na temeljima antifašizma nastala je i moderna Crna Gora, na tim temeljima trasiran je i put za obnovu naše nezavisnosti, kao i opredjeljenje da strateške državne i nacionalne ciljeve ostvarimo u društvu najrazvijenijih zemalja današnjice – navodi se u čestitki predsjednika Markovića.
Predsjednik Vlade je istakao da rukovodstvo i članovi Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista imaju posebnu ulogu u očuvanju tradicije antifašizma i da će u tome imati svesrdnu podršku Vlade Crne Gore", saopštio je Marković.

Premijer je, povodom Dana Evrope, uputio čestitku predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.

„Povodom obilježavanja 9. maja – Dana Evrope, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke i najbolje želje za dalji napredak na planu očuvanja temeljnih vrijednosti demokratije, mira i slobode koje su povezivale zemlje članice Evropske unije tokom proteklih 67 godina.

Nastojeći da budemo sastavni dio evropskog mozaika i novih dostignuća Evropske unije, Crna Gora je u proteklom periodu napravila značajne iskorake na svom integracionom putu. Sa 26 otvorenih poglavlja, među kojima su dva privremeno zatvorena, kontinuiranim radom na ispunjavanju obaveza iz evropske agende i odgovornim pristupom politici proširenja dodatno smo utvrdili poziciju Crne Gore kao promotera evropskog sistema vrijednosti na Zapadnom Balkanu, i šire.

U očekivanju da kroz neposredan dijalog dodatno osnažimo našu buduću saradnju i otvorimo nova poglavlja u našim odnosima, molim Vas da primite izraze mog visokog uvažavanja i srdačne pozdrave“, navodi se u čestitki.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR