15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
2BS: Uspjeh Crne Gore snažna poruka aspirantima za članstvo u NATO

Politika

Comments 0

2BS: Uspjeh Crne Gore snažna poruka aspirantima za članstvo u NATO

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Uspjeh Crne Gore u ostvarenju jednog od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, šalje snažnu poruku i ostalim zemljama aspirantima za članstvo u Alijansi, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika crnogorskog Ministarstva odbrane i mađarskog Ministarstva vanjskih poslova i trgovine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Državni sekretar u tom resoru Slobodan Filipović, direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović i načelnik Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjedonosne poslove Goran Poleksić, sastali su se na marginama 2BS Foruma u Budvi sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Levente Benkom, Ištvanom Balogom i Karolji Gruberom.

Filipović se, kako se navodi, zahvalio na snažnoj i efikasnoj podršci koju je Mađarska pružala Crnoj Gori tokom NATO integracija dajući veliki doprinos realizaciji tog spoljnopolitičkog cilja naše zemlje

Ivanović je saopštio da Crna Gora vidi Mađarsku, koja je u tri navrata bila kontakt zemlja Crne Gore za NATO, kao „zemlju kojoj ćemo uvijek biti duboko zahvalni na pomoći i podršci na evroatlantskom putu“.

On je dodao da se nada da će se ta saradnja i dalje nastaviti i kroz unaprjeđenje saradnje dva ministarstva.

„Benko je čestitao Crnoj Gori na uspjehu u ostvarenju jednog od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, čime se šalje snažna poruka i ostalim zemljama aspirantima za članstvo u Alijansi“, kaže se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristijan Poša, koji se pridružio čestitkama i iskazao uvjerenje da će se saradnja dvije zemlje uspješno nastaviti i nakon zvaničnog priključenja Crne Gore NATO-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR