13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evo kako do čistog lica za samo 7 dana

Izvor: Foto: Wikipedia

Dom i porodica

Comments 0

Evo kako do čistog lica za samo 7 dana

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Dajemo vam prijedlog sedmodnevnog plana njege koji će vam dati čisto lice za 7 dana. Naravno, vi slobodno možete mijenjati neke stvari u skladu sa time šta je vašoj koži potrebno.

Prvi dan
Prvo zapamtite pravilo za ovih sedam dana: očisti, toniraj, hidriraj. Ova tri koraka moraju biti dio rutine svakog dana, ujutru i uveče.

Počnite sa sredstvom za čišćenje lica po izboru. Dobro operite lice njime i potom pređite kožu tonerom. Onda namažite dnevnu hidratantnu kremu. Čestitamo, imate bazu.

Prvog dana možete svom licu pružiti i malo njege. Sami odaberite hoćete li ovaj korak učiniti ujutru ili uveče. Kupite hranljivu masku za lice ili napravite svoju kod kuće. Od sastojaka možete iskoristiti papaju, mlijeko, med, limun ili paradajz, šta god da imate u kuhinji u tom trenutku.

Masku ostavite na licu 20-ak minuta, pa isperite.

Uveče temeljno očistite lice, i potrudite se da potpuno skinete šminku. Vodite računa naročito o predjelu oko očiju đe često ostaju tragovi maskare ili ajlajnera. Višak šminke može ubrzati starenje i stvaranje bora oko očiju.

Očistite, tonirajte, hidrirajte, ovog puta noćnom hidratantnom kremom. Možete iskoristiti dodatno i kremu ili serum za predio oko očiju koja tretira podočnjake i bore.

Drugi dan
Danas se bacite na detoks dijetu. Prvi dan je samo za njegu, drugi dan je već malo ozbiljniji.

Osim bazične rutine u tri koraka o kojoj smo govorili, ubacite i hranljivu masku ujutru i blagi piling uveče. Ukoliko ujutru nemate vremena za hranljivu masku jer kasnite na posao, možete ili obrnuti redosljed, pa koristiti piling ujutru, a masku uveče, ili možete zamijeniti masku serumom za lice.

Pijte dosta vode, jedite citruse i krastavce i sve što će vam pomoći da izbacite toksine iz tijela. I ne zaboravite da skinete šminku. Kako biste sigurni da ste skinuli baš sve, možete koristiti posebne preparate za skidanje šminke, prije nego što počnete sa čišćenjem.

Treći dan
Danas je dan za malo jači piling. Ukoliko imate četkicu za lice ili sunđer za piling, vrijeme je da ih iskoristite. Na taj način, odstanićete mrtve ćelije kože.

Piling vam može i zamijeniti sredstvo za čišćenje lica, ukoliko ga koristite ujutru. Uveče je previše rizično zbog šminke, pa biste morali da koristite i jedno i drugo.

Poslije svakog pilinga, koža je naročito spremna da upije hranljive sastojke, pa je danas dan za naročito bogatu hranljivu masku. Isto važi i za hidratantnu kremu. Danas je začinite i hranljivim serumom.

Četvrti dan
Već sada bi trebalo da ste primijetili prve rezultate. Koža počinje da se smiruje i da se zateže, a bubuljice da nestaju. Međutim, sada nije vrijeme da usporite ritam.

I dalje koristite sredstvo za čišćenje lica, toner i hidratantnu kremu i ujutru i uveče. No, probajte danas da ubacite i  parenje lica u raspored i to prije čišćenja. Tako ćete otvoriti pore i čišćenje će biti temeljnije.

Štaviše, nakon parenja kože, možete staviti i masku od gline ili domaću masku od meda i ovsenih pahuljica. Nakon toga, nastavite sa redovnom negom.

Uveče se držite samo redovne njege u tri koraka. Istina je da želimo da otklonimo bubuljice i ostale probleme, ali želimo i da koža bude nahranjena i blistava. Zato je večeras puštite da se na miru regeneriše.

Peti dan

Čitav današnji dan je blagi predah. I ujutru i uveče koristite redovnu njegu. Dakle operite lice, pređite tonerom i onda stavite dosta hidratantne kreme.

Međutim, danas zaobiđite i maske i pilinge. Danas je vrijeme da koža proba sama da iskoristi sve ono što je prethodnih dana upijala.

Možete joj pomoći eventualno nekom masažom lica kako biste pospješili cirkulaciju i prenos hranljivih sastojaka. U te svrhe možete iskoristiti i serum za lice, ukoliko hidratantna krema nije dovoljno masna.

Šesti dan
Danas je na rasporedu ponovo jači piling. Možete i danas uraditi isto što i trećeg dana, ili možete promijeniti sam preparat koji ste koristili za piling (naročito ukoliko ga pravite kod kuće).

Takođe, možete iskoristiti i hranljivu masku za lice ujutru, a hidratantnu masku za lice uveče. Danas u ponudi postoje hidratantne maske za lice u vidu maramica koje držite na licu a koje služe da se koža odmori. Eto finog užitka pred spavanje.

Sedmi dan
Danas bi trebalo da već vidite ubjedljive rezultate. Koža je blistavija, bubuljice skoro potpuno nestale a nema ni mitisera i crvenila. Ali, i dalje nemojte da stanete.

Ujutru i uveče odradite redovnu njegu, a jednom od ta dva priključite i voćnu masku koja hrani kožu lica. Danas nije dan za agresivne pilinge, dajte koži oduška.

I ne zaboravite, ništa vas ne sprječava da ovaj režim nastavite i sljedeće neđelje i one nakon toga. Možete, po potrebi, izbaciti maske i pilinge ukoliko koža ima manje problema.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR