10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Objavljeni novi "Ukusi Crne Gore"

Dom i porodica

Comments 0

Objavljeni novi "Ukusi Crne Gore"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U prodaji je nova knjiga, u izdanju Pobjede i Udruženja šefova kuhinja u Crnoj Gori - drugo dopunjeno izdanje knjige "Ukusi Crne Gore".

Čitaocima se, kroz ovo izdanje, pruža šansa da osjete različite ukuse Crne Gore, i na jednom mjestu dobiju riznicu originalnih domaćih jela, za ukuse koji se pamte.

Recepte i jela bogate gastro ponude čitaocima preporučuju najbolji crnogorski kuvari, a izdanje koje sadrži recepte 150 jela na 350 strana, objavljeno je na crnogorskom i engleskom jeziku.

U knjizi su recepti jela prisutnih na prostoru Crne Gore - od primorja do sjevera, od jela koja su bila prisutna još na crnogorskom dvoru, pa do današnih popularnih jela savremene crnogorske kuhinje.

Ipak, najveći dio jela se i dalje priprema na tradicionalan način, što im daje jedinstvena obilježja.

Nezaobilazni raštan, cicvara, kačamak, kaštradina, specijaliteti ispod sača i sa gradela, suva ukljeva, dimljeni krap, pršuta, zetski kolači i priganice, sirevi i skorup, samo su neka od jela koja odražavaju naše podneblje, a zastupljena su u novom, dopunjenom izdanju.

Kuvar je objavljen u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Nacionalnom Turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i Investiciono razvojnim fondom, a u okviru kampanje "Dobro. Bolje. Domaće", koja je dio projekta "Domaći ukusi".

Osjetite i probajte dio bogatstva crnogorske nacionalne kuhinje - na jednom mjestu!

Primjerak ovog izdanja može se kupiti na šalterima oglasnog odljeljenja Pobjede u Podgorici - Ul. 19. decembra br. 5 (južna tribina stadiona) i na Bulevaru revolucije br.15 (stara zgrada Pobjede), kao i u Nikšiću, u prostorijama dopisništva Pobjede (Ul. Baja Pivljanina bb).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR