21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte: Australijanac ispekao pečenje u vrelom automobilu

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Pogledajte: Australijanac ispekao pečenje u vrelom automobilu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Stju Pengeli iz australijskog Perta u utorak je, tokom najtoplijeg dana u istoriji zemlje uspio da ispeče svinjsko pečenje u - svom automobilu.

Oko 10 sati po lokalnom vremenu na sjedištu svog "Datsuna" odlučio je da ostavi lim za pečenje s kilogramom i po sirove svinjetine da bi vidio što će se s mesom dogoditi.

Pomoću termometra je nadzirao temperaturu u vozilu tokom dana. U sedam ujutro iznosila je 30 Celzijusovih stepeni, a tokom dana je postepeno rasla, da bi oko 13 sati dostigla nezamislivih 81 stepeni.

"Uspjelo je!", napisao je Stju na svojoj Fejsbuk stranici, objavivši fotografiju ispečenog komada svinjetine izrezanog na kriške.

Za agenciju Rojters je u šali kazao da mu je idući projekat govedina pečena na isti način, kao i da vjeruje da bi se tart (quiche) ispekao za dva sata.

I ostali korisnici društvenih mreža ostavljali su šaljive komentare, tražeći pozivnicu za sljedeću "žurku pečenja", a iznosili su i vlastita iskustva o kuvanju za vrijeme toplotnog talasa.

Ali, Pengeli je objavu iskoristio da bi uputio nekoliko ozbiljnih savjeta. Upozorio je sve korisnike da ni u kojem slučaju u automobilu ni na trenutak po takvoj vrućini ne ostavljaju djecu ili pse.

U Pertu su u posljednjih 10 dana zabilježene temperature koje ne padaju ispod 35 stepeni.

Australija je u utorak, po preliminarnim mjerenjima Kancelarije za meteorologiju (BoM) dočekala najtopliji dan u svojoj istoriji.

Prosječna maksimalna temperatura vazduha bila je 40,9 stepeni Celzijusa, čime je srušen dosadašnji rekord iz 2013. kad su zabilježena prosječna 40,3 stepana, objavio je BoM.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR