13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bred Pit Oskara iskoristio za poruku o Donaldu Trampu

Izvor: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Bred Pit Oskara iskoristio za poruku o Donaldu Trampu

Izvor: BUKA

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Bred Pit je na sinoćnjoj 92. dodjeli Oskara osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu Klifa Buta u filmu "Once Upon a Time in Hollywood", a njegov govor započeo je spominjanjem politike.

Radnja filma "Once Upon a Time in Hollywood" smještena je u šezdesete godine prošlog vijeka, a režiju filma potpisuje genijalni Kventin Tarantino. Pita u ovom filmu vidimo rame uz rame s Leonardom DiKapriom te se obojica susrijeću sa kultom Čarlsa Mansona.

Pit se za Oskara takmičio sa jakom konkurencijom Al Paćinom, Džoem Peskijem, Tomom Henksom i Entonijem Hopkinsom. Nakon što je proglašen pobjednikom 56-godišnji glumac je izašao pred prisutne i započeo govor.

"Rekli su mi da imam 45 sekundi ovdje. To je 45 više nego što je senat dao Džonu Boltonu ove sedmice", rekao je na početku govora, referišući se time na Boltonovu namjeru da objavi knjigu u kojoj će javnosti obznaniti strogo čuvane tajne o Donaldu Trampu te na odluku Senata da mu onemogući ispitivanje i svjedočenje o ovoj temi.

Zatim je dodao: "Nagradu posvećujem svojoj djeci, ona daju posebnu boju svemu što radim. Volim vas".

Zahvalio se i Tarantinu kojeg je opisao kao jedinstvenog umjetnika i čovjeka. Dodao je kako bi filmska industrija bila mnogo drugačije mjesto bez njega. Naposletku je istakao kako je srećan što je mogao raditi sa DiKapriom te se zahvalio roditeljima i cijeloj ekipi koja je radila na setu Tarantinovog filma.

Podsjećamo, Pitu ovo nije prva nagrada za ovu ulogu. Dobio je nagrade za najboljeg sporednog glumca na dodjeli Bafta nagrada, kao i na Zlatnim globusima i ''Screen Actors Guildu''. Ovo je njegov prvi Oskar za glumu.

Foto:Screenshot

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR