9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Njemac 50 dana živio na aerodromu u Nju Delhiju

Izvor: EPA

Mozaik

Comments 0

Njemac 50 dana živio na aerodromu u Nju Delhiju

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Njemac koji je gotovo dva mjeseca živio u tranzitnom dijelu međunarodnog aerodroma u Nju Delhiju konačno se u juče ukrcao na let za Evropu.

U slučaju koji podsjeća na film "Terminal" s Tomom Henksom u glavnoj ulozi, Njemac (41) je bio u tranzitu, ali zaglavio je u Nju Delhiju kad je Indija obustavila letove zbog pandemije koronavirusa.

Muškarac je 17. marta otputovao iz Hanoja, pa je propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima obustavila letove u sklopu mjera restrikcija zbog Covid-19, objasnio je policijski službenik KK Yadav.

"Rezervisao je let KLM za Amsterdam. Nemamo pojma koje je njegovo krajnje odredište", rekao je portparol aerodroma Tušar Makar.

Policijski službenici indijskog aerodroma rekli su da im je muškarac rekao da postoji mogućnost da u sopstvenoj zemlji dobije kaznenu prijavu i da je zbog toga odbio da otputuje. Indija mu nije izdala vizu pošto je rekao da ima kaznenu prijavu.

Muškarac je 50 dana proveo surfujući internetom, razgovarajući s prijateljima i porodicom mobilnim, lutao je terminalom i komunicirao sa obezbeđenjem i pomoćnim osobljem aerodroma.

"Osigurali smo mu hranu, vodu, odjeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu", rekao je Yadav.

Film "Terminal", koji je 2004. režirao Stiven Spilberg, temelji se na istinitoj priči o muškarcu rođenom u Iranu koji godinama živeo na terminalima aerodroma "Šarl de Gol" blizu Pariza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR