9 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

12.04.

20° / 7°

Utorak

13.04.

13° / 12°

Srijeda

14.04.

14° / 10°

Četvrtak

15.04.

15° / 8°

Petak

16.04.

16° / 6°

Subota

17.04.

15° / 7°

Nedjelja

18.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moguće je viđeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil

Izvor: Foto: Wikipedia

Tehnologija

Comments 0

Moguće je viđeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil

Izvor: radiosarajevo.ba

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Da se ne lažemo, svi bismo željeli pogledati barem jedan privatni profil na Instagramu, no iz raznoraznih i samo nama shvatljivih razloga ne želimo ga zapratiti, prenosi Index.hr.

Pa što učiniti? Iako će vas ovo sigurno iznervirati, moramo vam najprije spomenuti dva očita načina - progutajte ponos i zapratite taj profil ili se poslužite "detektivskim" trikovima pa ga pogledajte s profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i "fejk" profil i nadati se da će vas prihvatiti.

Ok, sad kad smo to prošli, možemo se baciti na jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda nijeste znali.

Dakle, koristeći Google možete pronaći neke objave vezane uz privatan Instagram profil koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama.

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe, odnosno da je ona ostavila svoje "printove" po mreži prije nego što je zaključala profil. Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, no moglo bi vam pomoći da pronađete sadržaj koji vas, eto, toliko zanima.

Naravno, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilima uz vama, navodno, garantovanu anonimnost.

Međutim, valja uzeti u obzir da su takvi alati veoma sumnjivog porijekla te da će vas tražiti pristup ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite viđeti nećete dobiti, tako da preporučujemo da takve alate izbjegavate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR